Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 1. 2010 16:36
Ahojte,
mozna se to tu uz resilo mockrat. Jsem zivnostnik (drobny) a na sve strance jsem mel po dobu 7 dnu reklamu adsense od google.com (zahranicni firma sidlici myslim v Irsku). Mam tam vydelanych 23 euro a sluzbu jsem poskytoval 7 dnu. Bohuzel dany reklamni ucet byl na moje jmeno a reklamni kod byl na mojich strankach.
Presto v danem uctu lze zmenit cislo uctu, ktere bych zmenil na firmu s.r.o. (kamarad), kam by platba prisla a on jako platce DPH by tuto platbu proste prijal.
Musim i presto se stat platcem DPH? Bohuzel sluzbu jsem sice poskytl, ale platba smerovala na jiny ucet.
Na vic uz 8.ledna jsem vystavil 20 faktur ceskym zivnostnikum a ikdybych tedy musel prejit na DPH, tak je pozde, protoze prihlaska se dava do 15.ledna. Musel bych tech 20 faktur znovu vyfakturovat vcetne DPH?
Mam v tom hrozny gulas, jsem nervozni a vubec nemuzu z toho spat, protoze kvuli 23 euro nebudu prechazet na DPH, ikdyz castku prijme jina firma.
Co mam prosim delat?