Re: Důchodce DPP 5 tis. nepodepsal
děkuji moc, že by to bylo tak jednoduché? kouknu na to, moc děkuji, právě v práci dodělávám mzdové listy a chystám se, že vyplním také přiznání .. jo to je dobrý... v textu je přímo:
částka odvedené daně k níž se váže dodatečné podepsání prohlášení.. tak to jste mi fakt perfektně poradila...
moc moc děkuji... a to Finanční úřad podle toho pozná, že si má tu daň převést na zálohovou?
blanka
teď jsem si prohlířela to vyúčtování daně srážkové na str. 4 mi to hlásí - přeplatek a z toho asi tedy FU pozná, že si to má převést na tu zálohovou? je to tak? ale když se podívám na Vyúčtování zálohove daně tak tam to nikde nevidím za rok 2009.
Je to správně?
Moc děkuji
A Vy jste taky v práci?:))) Já vždycky v lednu a únoru nestíhám. Chystám se, že se hned pustím do inventur účtů, ale ještě musím udělat průměrný přepočtený stav pracovníků a musím to bohužel ručně..
Mějte se hezky a ještě jednou moc děkuji
Ve vyúčtování zálohové daně za rok 2009 se to neobjeví, tam to budete muset uvést až v roce 2011 ve vyúčtování za rok 2010 (ale to teď nevím, v jakém sloupečku, nemám to před sebou).
V práci nejsem, když nestíhám, jsem tam třeba do večera, ale o víkendu chci být s rodinou. I když pracuju, ale jsem doma....
V lednu a v únoru taky nestíhám, to jsme na tom, asi všichni stejně. Když něco začnu dělat, přijde mi zaměstnanec podepsat prohlášení, musím odložit rozdělanou práci, vysvětlit prohlášení a roční zúčtování, pak se vrátím k rozdělanému a tak je to pořád dokola..... a nejlepší je, když počítám výplaty a každou chvíli někdo "nezlobte se, já vm, že počítáte výplaty, ale já bych nutn potřeboval...." to se mi pak nejlépe zpracovávají výplaty večer kolem 19.hod, to už nikdo neví, že tam jsem ...
Mějte se a ať vám to odsejpá:-)
>>>RZD provést můžete, daň mu můžete vrátit.
stejně. Když něco začnu dělat, přijde mi
>zaměstnanec podepsat prohlášení, musím odložit rozdělanou
>práci, vysvětlit prohlášení a roční zúčtování, pak se
>vrátím k rozdělanému a tak je to pořád dokola..... a
>nejlepší je, když počítám výplaty a každou chvíli někdo
>"nezlobte se, já vm, že počítáte výplaty, ale já bych
>nutn potřeboval...." to se mi pak nejlépe zpracovávají
>výplaty večer kolem 19.hod, to už nikdo neví, že tam
>jsem ...
>Mějte se a ať vám to odsejpá:-)
Děkuji moc,myslela jsem si to,ž e se to objeví v roce 2010.
ˇJá můžu jít v sobotu nebo v neděli.. mám to dobrý, děti už velký a ne vždy doma, manžel je rpavidelně leden až březen skoro pořád pryč - služební povinnosti:)) tak toho využívám..
Ještě jden dotaz, když děláte mzdy.. začala jsem chystat ten průměrný přepočtený stav pracovníků.. a nějak mi uniká, jestli se do fondu pracovní doby počítá doba za vyplacenou nemocenskou.. je to tam letos nějak jinak a čtu a čtu a pořád mi vychází, že nemocenská se do toho už nepočítá a nemůžu najít v par. 81 způsob (Zákon o zaměstnanosti) ´výpočtu průměrného přepočteného počtu zaměstnanců.. to stanoví ministerstvo prováděcím předpisem a ten taky nemůžu najít... ach jo..
Už ale půjdu domů...
a s těmi výplatami jsme na tom stejně...znám to, dělám ale ještě celé účetnictví.. mám jen 88 mzdových listů.. tak to není tak hrozný, ale ty inventury mě teprve čekají.. a silniční daň, a DPH jinak.. atd.. však to znáte....:))
Mějte se hezky a užijte si víkend...
Mějte se a ať vám to odsejpá:-)
>>
>>Děkuji moc,myslela jsem si to,ž e se to objeví v roce
>>2010.
>>ˇJá můžu jít v sobotu nebo v neděli.. mám to dobrý,
>>děti už velký a ne vždy doma, manžel je rpavidelně
>>leden až březen skoro pořád pryč - služební
>>povinnosti:))
>>tak toho využívám..
>>Ještě jden dotaz, když děláte mzdy.. začala jsem
>>chystat ten průměrný přepočtený stav pracovníků.. a
>>nějak
>>mi uniká, jestli se do fondu pracovní doby počítá
>>doba
>>za vyplacenou nemocenskou.. je to tam letos nějak
>>jinak a čtu a čtu a pořád mi vychází, že nemocenská se
>>do
>>toho už nepočítá a nemůžu najít v par. 81 způsob
>>(Zákon o zaměstnanosti) ´výpočtu průměrného
>>přepočteného
>>počtu zaměstnanců.. to stanoví ministerstvo
>>prováděcím
>>předpisem a ten taky nemůžu najít... ach jo..
>>Už ale půjdu domů...
>>
>>a s těmi výplatami jsme na tom stejně...znám to,
>>dělám
>>ale ještě celé účetnictví.. mám jen 88 mzdových
>>listů.. tak to není tak hrozný, ale ty inventury mě
>>teprve
>>čekají.. a silniční daň, a DPH jinak.. atd.. však to
>>znáte....:))
>>Mějte se hezky a užijte si víkend...
>Tak s tím přepočteným počtem zam. Vám teď nepomohu,
>ještě jsem se nedívala, co je nového v tomto směru. Ale
>taky se do toho budu muset vrhnout, tak nejspíš večer
>místo žehlení budu studovat zákony...
>Tak hezký zbytek víkendu
Dobré ráno, zatím jsem to nenašla, ale jestli se mi povede k tomu dostat brzo - v normální pracovní dobu to jaksi moc nejde, pořád někdo chodí, tak Vám napíšu, kde jsem to našla...:))
A večer nestudujte, raději odpočívejte.. Já jsem tedy večer naprosto neupoužitelná... raději chodím brzo do práce, třeba před šestou, ale padne půl desátá večer a už spím i za pochodu:))
Hezký pracovní týden, pokud možno..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 1. 2010 11:29
Dobrý den, prosímo radu:
uzavřena DPP - nebylo sděleno, že se jedná o důchodce.
stržena srážková daň a odvedena. Po třem měsících se přihlásil, podepsal Prohlášení a doložil rozhodnutí o důchodu.
Co s těmi třemi měsící? Může mně požádat o RZD, a chtít vrátit daň za tři měsíce, ale já ji mám na srážkové dani?
Jak teď postupovat?
Žádat Finanční úřad aby mi převedl tu daň ze srážkové daně na zálohovou? a pak provést roční zúčtování daně? a ty tři měsíce daně mu vrátit?
U sebe si také přeúčtovat ze srážkové daně na zálohovou?
Děkuji za radu
Blanka