Re: Zrušení registrace DPH
vrátíte DPH ze zásob, počítače a kopírky, pokud jste si DPH u tohoto majetku uplatnila §74, v posledním daňovém přiznání jak píšete do 25. 4. 2010 a na tiskopise přiznání uvedete v řádku 46 mínusem. Podejte si co nejdříve žádost o zrušení DPH, nevím zda-li Vám to FÚ zruší ke dni 1. 2. 2010, časově je to moc natěsno.
Děkuji za radu. Ještě prosím, v majetku mám i SW z toho musím DPH také vrátit? Veškerý majetek byl pořízen už v r. 2008 při zahájení podnikání. To DPH se vrací z veškerého majetku a zásob, u kterých bylo uplatněno? To bych vracela i z majetku pořízeného třeba před 5,6,7... lety? Není nějaká vyjímka nebo možnost se vrácení DPH vyhnout? Do důvodu zrušení registrace můžu napsat "nedosažení obratu"?.
ke dni zrušení registrace. Pokud se jedná o hm. majetek nad 40 tis. odvádí se DPH jen pokud je tento majetek v podnikání méně než 5 let a to ještě ne ze zůstatkové ceny( ale z ceny upravené § 78)
při zrušení registrace k DPH stejně budete muset vyplnit na danném tiskopise obrat za posledních 12 měsíců a 3 měsíce před zruš. registr.
Prosím, mám také dotaz, jsem OSVČ mám 2 živnosti, jsem plátce DPH, vedu DE, jednu řemeslnou a jednu volnou - zprostředkování obchodu a služeb - §55 - tudíš osvobozené plnění. Do konce roku 2009 jsem měl příjmy jen ze živnosti řemeslné, tudíš jsem uplatnil veškeré výdaje, jak to bude v roce 2010, počítám s tím, že budu mít příjmy jen ze živnosti Zprostředkování obchodu a služeb - tudíš osvobozené, tak si nemohu ani nic dávat do odečtu DPH. Musím pak nějak vyrovnávat DPH? Nebo jak to bude s DPH v 1Q 2010? Poradí mi někdo???? Děkuju Tom
>>>>>>Dobrý den, od 1.2.2010 bych chtěla zrušit registraci
>>>>>>k
>>>>>>DPH, protože za poslední rok jsem měla velmi nízké
>>>>>>příjmy. Vedu DE.
>>>>>>Teď dělám přiznání za 4.Q. 09, ten je asi ještě
>>>>>>normálně, pak by mělo být přiznání za leden - podat
>>>>>>do
>>>>>>25.4.10 a tam bych měla nějaké DPH dodanit? Zásoby ,
>>>>>>majetek? V majetku mám jen počítač a kopírku. Jakým
>>>>>>způsobem
>>>>>>budu doodvádět případné DPH?
>>>>>
>>>>>vrátíte DPH ze zásob, počítače a kopírky, pokud jste
>>>>>si DPH u tohoto majetku uplatnila §74, v posledním
>>>>>daňovém přiznání jak píšete do 25. 4. 2010 a na
>>>>>tiskopise
>>>>>přiznání uvedete v řádku 46 mínusem. Podejte si co
>>>>>nejdříve žádost o zrušení DPH, nevím zda-li Vám to
>>>>>FÚ
>>>>>zruší ke dni 1. 2. 2010, časově je to moc natěsno.
>>>>
>>>>Děkuji za radu. Ještě prosím, v majetku mám i SW z
>>>>toho musím DPH také vrátit? Veškerý majetek byl
>>>>pořízen
>>>>už v r. 2008 při zahájení podnikání. To DPH se vrací
>>>>
>>>>z veškerého majetku a zásob, u kterých bylo
>>>>uplatněno?
>>>>To bych vracela i z majetku pořízeného třeba před
>>>>5,6,7... lety? Není nějaká vyjímka nebo možnost se
>>>>vrácení
>>>>DPH vyhnout? Do důvodu zrušení registrace můžu
>>>>napsat
>>>>"nedosažení obratu"?.
>>>
>>>
>>>co to je SW?
>>
>>software
>já se domnívám, že při zrušení registrace se dodaňují
>zásoby a hmotný majetek nad 40 tis. Z majetku do 40-ti
>tisíc se DPH nevrací.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 1. 2010 16:06
Dobrý den, od 1.2.2010 bych chtěla zrušit registraci k DPH, protože za poslední rok jsem měla velmi nízké příjmy. Vedu DE.
Teď dělám přiznání za 4.Q. 09, ten je asi ještě normálně, pak by mělo být přiznání za leden - podat do 25.4.10 a tam bych měla nějaké DPH dodanit? Zásoby , majetek? V majetku mám jen počítač a kopírku. Jakým způsobem budu doodvádět případné DPH?