Re: odpisy stroje a ukončení činnosti
Pokud jste ukončil podnikání k 30.4.2009, pak jste měl uplatnit DPH při ukončení podnikání a to z ceny, za jakou by byl stroj prodejný v době ukončení podnikání. Za r. 2009 uplatníte 1/2 ročního daňového odpisu. ZC nelze daňově uplatnit. Pokud by jste stroj v budoucnu prodával, pak výdajem bude tato daňově neuplatněná ZC.
Re: odpisy stroje a ukončení činnosti
tak stroj prodám jakože ještě v roce 2009(známému) za zůstatkovou cenu po odpisech odvedu DPH zdaním příjem z prodeje a všichni budou spokojeni.Případná kontrola by mohle pouze napadnout DPH, které je místo ve 2.Q.odvedeno až ve 4.Q.09.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
17. 1. 2010 10:11
DE, pláítce DPH, neukončené odpisy stroje a ukončení činnisti. Ukončil jsem činnost k 30.4.2009, ale do 31.12.2009 jsem stále registrován jako plátce DPH. Tzn.v DPH za 4.Q.09 musím odvést DPH ze stroje ( tedy ze ZC?) a v daňovém přiznání FO za r.2009 dodanit ZC stroje ? mOHU UPLATNIT ZA R.09 ODPIS V POMĚRNÉ VÝŠI 4 MĚSÍCŮ A ZDANIT TEPRVE zc PO TOMTO ODPISU ? jE MOJE ÚVAHA SPRÁVNÁ ?