Re: Nájemní smlouva mezi otcem a synem
Předpokládám, že syn není spoluvlastníkem nemovitosti. Pak samozřejmě lze uzavřít nájemní smlouvu na kancelář. Pozor ale na změnu daně z nemovitosti. Podle stavu k 1.1. je pak nutno podat dílčí přiznání k dani z nemovitosti na další období - daň z části podlahové plochy používané pro podnikání podléhá vyšší sazbě daně z nemovitosti.
Dobrý den, mám podobný dota, podnikám od května letošního roku, vedu DE a bydlím v domě, jehož vlastníkem je moje matka. Mám zřízenu v domě kancelář, lze si odečíst % které zabírá moje kancelář za energie? Matce přispívám bez smlouvy a energie jsou psány na ni. Děkuji předem za odpověď. DaK.
Díky moc!! Syn spoluvlastníkem domu není. Na změnu daně z nemovitosti jsem úplně zapomněla!!Ještě jednou Díky!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
17. 1. 2010 11:51
Dobrý den,ráda bych věděla Váš názor, zda je možné uzavřít nájemní smlouvu mezi otcem a synem, který má IČO v tomto případě: Dům je psaný na otce, syn s rodinou v něm také žijí a mají trvalé bydliště. Syn má i živnost, která má sídlo v uvedeném domě. Lze uzavřít nájemní smlouvu mezi otcem a synem na pronájem jedné místnosti, kterou syn používá jako svoji kancelář?? Moc Vám děkuji za Vaše odpovědi!!