Re: Lze provést Zam-ci roční zúčtování d
Dobrý večer,
k první otázce - vyúčtování daní provede ten zaměstnavatel, kde je naposled uplatněno či podepsáno prohlášení dani. Tj. má-li u Vás, děláte mu vyúčtování daní. Musí Vám donést potvrzení o zaplacených daní z DoPČ . Nedonese-li, nesmíte mu daň vyúčtovat.
K druhému dotazu - ano, řešíte jen jeden základ daně. Dobrý je to na pochopení zkusit si to vypočítat v ruce dle formuláře na www.mfcr.cz Pěkně Vás to navede.
Osmanka
Re: Lze provést Zam-ci roční zúčtování d
Já jsem to pochopila tak, že u téhož zaměstnavatele, kde pracuje na pracovní poměr má i DOPČ a oba příjmy jsou mu daněné dohromady (což je správně). A zde má i podepsané prohlášení. Pokud nemá povinnost podat přiznání (např. nemá ještě dalšího jiného zaměstnavatele, u kterého by měl měsíční příjmy nad 5000 Kč nebo třeba nepobral nájem z něčeho), tak mu můžete na žádost provést zúčtování daní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 1. 2010 21:19
Dobrý večer, prosím o radu, zda mohu provést zúčtování daně za r.2009 zam-ci, který ve firmě pracuje dle pracovní smlouvy - tj. celý úvazek (dříve HPP) k tomu má podepsané prohlášení a ještě k tomu vykonává práci na DoPČ. Ve mzdě zálohovou daň počítám "dohromady" z jednoho základu, kterou program počítá ve výplatě k "hlavnímu" prac.poměru. Tj. DoPČ (malý rozsah) HM=ČM.
Snad jsem to napsala trochu srozumitelně.
Moc děkuji za radu a přeji pěkný pracovní týden.