Re: příjem ze zaměstna příjem z podnikán
U podnikání ,jestliže nemáte prokázané výdaje,tak uplatněte výdaje paušálem,tím se Vám sníží vyměřovací základ pro sociálku.
Do přehledu uvádíte jen příjmy a výdaje z podníkání a jestli je podnikání Vaše hlavní činnost,potom nejde,ze nebudete duchodove pojisteny.
Predpokladam,ze jste platil zalohy a ty odectete od vypocteneho pojisteni a vyjde Vma bud preplatek nebo nedoplatek
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 1. 2010 8:01
Dobrý den,
1-4měsíc jsem byl zaměstnaný 79500,-+pojistné
5-10měsíc jsem byl na ÚP
11-12 měsíc jsem začal podnikat 37500,-výdaje,náklady žádné nemám,nevím jak mám vyplnit přehledy pro soc. a zdravotku.
Bude tam figurovat i ten příjem ze zaměstnání?Když tam dám jen oříjem z podnikání,vychází mi pěkný nedoplatek,protože mi tam hned naskočí min,vyměř,základ ,kterého já svým příjmem z podnikání nedosahuji nebo si myslím,že na tyto dva měsíce se prostě důch.nepojistím,ale nevím,kde se to v tom přehledu píšea co pak se zálohama.Děkuji za radu