Daňové doklady za energii (DPH) DE

• (neregistrovaný)

18. 1. 2010 14:27

Dobrý den, prosím o radu, vedu DE a před 3 měsíci mi přestala spol. Bohemia Energy zasílat daňové doklady na uhrazené zálohy za el. energii. Když jsem žádala o dodatečné vystavení těchto dokladů, bylo mi řečeno, že mi byl zaslán platební kalendář- rozpis záloh, kde je uvedeno, že je jde o daňový doklad. Na tomto dokladu jsou předpisy na rok 2010 a na druhé straně přehled předepsaných a uhrazených záloh za rok 2009. Mohu si na základě tohoto dokladu odečíst DPH za 3.Q 2009? A jak mohu tyto předpisy záloh dát do účetního programu - mám Money, jako interní doklady nebo závazky vůči Boh.En.? Dříve jsem je zapisovala jako FP. Děkuji za odpověď, jsem začátečník

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 1. 2010 17:30

RenK. (neregistrovaný)

Re: Daňové doklady za energii (DPH) DE
      Dobrý den,
      platební kalendář skutečně slouží i jako dańový doklad pro uplatnění nároku na odpočet u DPH. Upravuje to Zákon o DPH, §28, odst.9. Podmínkou uplatnění je platbu provedete dříve než je zdanitelné plnění. T.j. splatnost zálohy je 25.11.09, platbu provedete dříve nebo ten den. Náležitosti upravuje zmíněný odst. Zákona.
      V programu Money nepracuji, ale je možné zavést to jako stálý závazek s pravidelnou platbou nebo podobně.
      Renata

• 18. 1. 2010 18:41

JB (neregistrovaný)

Re: Daňové doklady za energii (DPH) DE
      Prosím o radu,mám stejný problém s plat.kalendářem od Bohemia Energy.
      Záloha splatnost 10.10.2009 v částce 63.308.-Kč.Podnikatel uhradí 27.11.09 - 13 tisíc,30.11.-19 tisíc,14.12.-17 tisíc a 14.1.2010-14.308.-Kč.Mohu uplatnit odpočet z jednotlivých plateb nebo až po úhradě celé zálohy,tj. v roce 2010?Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).