Re: Pracovní smlouva
smluv může mít opravdu kolik chce, ale prohlášení poplatníka smí mít podepsané pouze u jednoho zaměstnavatele, pokuste si zjistit, jestli náhodou nemá podepsané prohlášení v tom druhém zaměstnání, pokud ne a má ho podepsané u vás ,má nárok na slevu jak na sebe , tak na zvýhodnění děti na děti a případný bonus (pokud splní podmínku výše mzdy)
Re: Pracovní smlouva
Ty odpočty si zjistím, jen jsem si myslela, že právě na další uzavírání smluv slouží dohody. No to je pěkně postavený na hlavu mít další a další pracovní poměry . Nu což když se vlastně říká, že co není zakázáno je vlastně dovoleno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 1. 2010 20:46
Pracuji jako mzdovka, personalistiku a uzavírání smluv dělá jiná kolegyně. Teď se mi dostala na stůl pracovní smlouva nového zaměstnance na založení do jeho karty. Má ji na poloviční úvazek. Podepsal mi na tomto základě daňové prohlášení a zároveň uplatňuje odpočet na tři děti. Na tom by nebylo nic divného, jen mne dneska zaskočila zprava z jiné strany, že tento člověk má uzavřenou pracovní smlouvu na plný úvazek jinde?! Zatím si to nemohu ověřit protože navíc tento člověk má místo výkonu jinde a k nám zajíždí jen občas. Ale zdá se mi to nesmyslné a v tomto případě by měl mít u nás uzavřenou dohodu o pracovní činnosti a ne pracovní smlouvu a bez veškerých odpočtů.