Pracovní smlouva

• (neregistrovaný)

18. 1. 2010 20:46

Pracuji jako mzdovka, personalistiku a uzavírání smluv dělá jiná kolegyně. Teď se mi dostala na stůl pracovní smlouva nového zaměstnance na založení do jeho karty. Má ji na poloviční úvazek. Podepsal mi na tomto základě daňové prohlášení a zároveň uplatňuje odpočet na tři děti. Na tom by nebylo nic divného, jen mne dneska zaskočila zprava z jiné strany, že tento člověk má uzavřenou pracovní smlouvu na plný úvazek jinde?! Zatím si to nemohu ověřit protože navíc tento člověk má místo výkonu jinde a k nám zajíždí jen občas. Ale zdá se mi to nesmyslné a v tomto případě by měl mít u nás uzavřenou dohodu o pracovní činnosti a ne pracovní smlouvu a bez veškerých odpočtů.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 1. 2010 20:56

Jiky (neregistrovaný)

Re: Pracovní smlouva
      Smlouvu mít uzavřenou může, dnes už neexistuje vedlejší pracovní poměr, HPP může mít sjednáno kolik chce, odpočty by mít u vás neměl.

• 18. 1. 2010 21:15

J (neregistrovaný)

smluv může mít opravdu kolik chce, ale prohlášení poplatníka smí mít podepsané pouze u jednoho zaměstnavatele, pokuste si zjistit, jestli náhodou nemá podepsané prohlášení v tom druhém zaměstnání, pokud ne a má ho podepsané u vás ,má nárok na slevu jak na sebe , tak na zvýhodnění děti na děti a případný bonus (pokud splní podmínku výše mzdy)

• 18. 1. 2010 21:34

Ella (neregistrovaný)

Ty odpočty si zjistím, jen jsem si myslela, že právě na další uzavírání smluv slouží dohody. No to je pěkně postavený na hlavu mít další a další pracovní poměry . Nu což když se vlastně říká, že co není zakázáno je vlastně dovoleno.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).