Re: tabulka E v DAP
taro, moc Vám děkuji, ale o něco níž (název příspěvku:ukončení podnikání) mi paní Zdena píše, že se příjmy nenavyšují, že se mají uvést jen příjmy a že úprava základu daně není příjmem. Ale pro sociálku jsou nové tiskopisy, kde již není kolonka příjmy a výdaje, ale základ daně (takže tam jsou pohledávky zohledněné), ale pro VZP zůstalo to stejné jako dřív, kolonka příjmy a výdaje. Je mi tedy divné proč jedné instituci bych měla dodaňované pohledávky zohlednit a druhé ne. Dostávám se do lehkého zoufalství :-)....dva protichůdné názory.....
Re: tabulka E v DAP
V daních a pojistném logiku nehledejte, vyměřovací základ je definován jednou tak a podruhý onak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 1. 2010 23:53
Dobrý den, moc prosím:
ukočení činnosti k 31.12.2009, v tabulce E dodaňuji neuhrazené pohledávky. Jedná se mi o přehledy pro SP a ZP....i v těchto přehledech navyšuji o tyto neuhrazené a dodaňované pohledávky kolonku příjmy? Děkuji moc