Re: Roční zúčtování daně zpětně za rok 2
Zkusím odpovědět:
1. za rok 2008 musíte podat sama daňové přiznání - zřejmě dodatečné (nebo opravné - pokud jste za rok 2008 měla uděláno RZD nebo daňové přiznání a zjistila jste nějaké nesrovnalosti) - správně píšete, že nemá cenu chodit za bývalým zaměstnavatelem, ten už vám to neudělá
2. ano, můžete požádat posledního zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování za ro. 2009. (Pokud jste neměla více zaměstnání současně nebo nemusíte z jiných důvodů podávat daňové přiznání)
3. Když nemůže ty 4 dny "vydokladovat" - nechte si od ní podepsat čestné prohlášení, že ty 4 dny neměla žádný zdanitelný příjem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 1. 2010 7:34
Dobrý den,
když si chci udělat roční zúčtování daně za rok 2008 - čili zpětně, dělá se to formou že podám na FÚ daň z příjmů FO za rok 2008? Předešlého zaměstnavatele z roku 2008 už ani nemusím otravovat, ten nemá už povinost mi to udělat zpětně že ano?
A druhý dotaz, za rok 2009 můžu požádat i když jsem od 09/2009 na úřadu práce do těď, posledního zaměstnavatele, ať mi provede roční zúčtování? Prostě tam příjdu , požádám o roční zúčtování daně, podepíšu mu to do růžového prohlášení a je to. Je to tak?
Ještě, mám tady holčinu která měla za rok asi tři zaměstnání, a ktomu byla i na ÚP několikrát. A chybí ji třeba 4dny doložit. Tím myslím že např. ukončen pracovní poměr 30.6. a z úřadu práce potvrzení od 5.7-30.10. Pak zase pracovní poměr od 1.11-31.12. třeba.... Když se bude dělat to roční zúčtování jak s těmi chybějícími dny? jak se to v tom ročním zúčtování projeví? má to vůbec vliv, nebo je nějaký limit.... vůbec nemám tušení. Nejsem kvalifikovaná účetní a s takovým případem jsem se ještě nesetkala. Děkuji za rady.