Roční zúčtování daně zpětně za rok 2008

• (neregistrovaný)

19. 1. 2010 7:34

Dobrý den,
    když si chci udělat roční zúčtování daně za rok 2008 - čili zpětně, dělá se to formou že podám na FÚ daň z příjmů FO za rok 2008? Předešlého zaměstnavatele z roku 2008 už ani nemusím otravovat, ten nemá už povinost mi to udělat zpětně že ano?

A druhý dotaz, za rok 2009 můžu požádat i když jsem od 09/2009 na úřadu práce do těď, posledního zaměstnavatele, ať mi provede roční zúčtování? Prostě tam příjdu , požádám o roční zúčtování daně, podepíšu mu to do růžového prohlášení a je to. Je to tak?

Ještě, mám tady holčinu která měla za rok asi tři zaměstnání, a ktomu byla i na ÚP několikrát. A chybí ji třeba 4dny doložit. Tím myslím že např. ukončen pracovní poměr 30.6. a z úřadu práce potvrzení od 5.7-30.10. Pak zase pracovní poměr od 1.11-31.12. třeba.... Když se bude dělat to roční zúčtování jak s těmi chybějícími dny? jak se to v tom ročním zúčtování projeví? má to vůbec vliv, nebo je nějaký limit.... vůbec nemám tušení. Nejsem kvalifikovaná účetní a s takovým případem jsem se ještě nesetkala. Děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 1. 2010 20:17

Lucie L. (neregistrovaný)

Re: Roční zúčtování daně zpětně za rok 2
      Zkusím odpovědět:
      1. za rok 2008 musíte podat sama daňové přiznání - zřejmě dodatečné (nebo opravné - pokud jste za rok 2008 měla uděláno RZD nebo daňové přiznání a zjistila jste nějaké nesrovnalosti) - správně píšete, že nemá cenu chodit za bývalým zaměstnavatelem, ten už vám to neudělá

2. ano, můžete požádat posledního zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování za ro. 2009. (Pokud jste neměla více zaměstnání současně nebo nemusíte z jiných důvodů podávat daňové přiznání)

3. Když nemůže ty 4 dny "vydokladovat" - nechte si od ní podepsat čestné prohlášení, že ty 4 dny neměla žádný zdanitelný příjem.

• 19. 1. 2010 20:27

Ivik (neregistrovaný)

Re: Roční zúčtování daně zpětně za rok 2
      děkuji za odpověď přesně tak jsem si to myslela.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).