Re: daň z nemovitostí
>Dobrý den,
>
>prosím o radu - v 02/09 jsem koupila 2 pozemky, v
>10/09 jsem tyto a další pozemky darovala jako matka svému
>synovi - na základě darovací smlouvy se smlouvou o
>zřízení věcného břemene, jak to nyní bude z daní z
>nemovitostí - na všechny tyto darované pozemky si udělá
>přiznání k dani z nemovitostí syn a já nové pozemky do
>svého přiznání uvádět nebudu a ostatní, co jsem mu
>darovala uvedu v přiznání mínusem, nebo to chápu špatně,
>bere se stav k 1.1.2010 ?
>Ještě se zeptám - ty částky mínusem uvedu v nových
>sazbách daně nebo v původních (teď se to měnilo), už jsem
>z toho nějaká zmatená.
>
>Dále prosím o potvrzení mého výkladu zákona - přiznání
>k dani darovací podávat nemusíme, jedná se o 1.
>skupinu (příbuzní v řadě přímé) - je to tak ?
danove priznani k dani z nemovitosti podava vlastnik podle stavu k 1.1.2010, v případě změny
vy urcite nebudete nic uvadet s minusem do danoveho priznani,muzete poslat jen dopis ,ze doslo ke zmene vlastnika pozemku
>
>Díky za každou radu, nějak se z toho nemohu vymotat,
>přeji hezký den
>
Re: daň z nemovitostí-prosím ještě někdo
Díky, ale teď to nechápu ještě víc - když jsem v minulosti převáděla nějaké pozemky např. do s.r.o. z FO - tak u FO jsme je uvedli mínusem (výměru pozemku i daň)-tím jsem si snížila daň, a z FÚ to bylo v pořádku. Tak teď tu vaši odpověď tedy nechápu, vždyť já jsem povinna si daň sama vypočítat, takže stačí jen napsat dopis, že se změnil vlastník a to je vše ? Prosím, můžete mi toto někdo potvrdit, jak to v praxi děláte ? Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 1. 2010 8:53
Dobrý den,
prosím o radu - v 02/09 jsem koupila 2 pozemky, v 10/09 jsem tyto a další pozemky darovala jako matka svému synovi - na základě darovací smlouvy se smlouvou o zřízení věcného břemene, jak to nyní bude z daní z nemovitostí - na všechny tyto darované pozemky si udělá přiznání k dani z nemovitostí syn a já nové pozemky do svého přiznání uvádět nebudu a ostatní, co jsem mu darovala uvedu v přiznání mínusem, nebo to chápu špatně, bere se stav k 1.1.2010 ?
Ještě se zeptám - ty částky mínusem uvedu v nových sazbách daně nebo v původních (teď se to měnilo), už jsem z toho nějaká zmatená.
Dále prosím o potvrzení mého výkladu zákona - přiznání k dani darovací podávat nemusíme, jedná se o 1. skupinu (příbuzní v řadě přímé) - je to tak ?
Díky za každou radu, nějak se z toho nemohu vymotat, přeji hezký den