Nájemce mi naúčtoval provoz kotelny?????

• (neregistrovaný)

19. 1. 2010 10:20

Dobrý den,můžu se prosím zeptat....teď jsem obdržela fakturu doplatku za služby,pravidelně platíme nájem a v lednu nám vždy nájemce doúčtuje služby.U spotřeby el.energie byl nárůst o více než 100% a proto jsem se zeptala proč.Bylo mi řečeno,že ke spotřebě el.energie budou od tohoto roku ještě účtovat i provoz kotelny.Je to vůbec možné???Dále platíme provoz výtahu a byla nám dokonce od nájemce naúčtovaná i oprava.Nájemce pronajímá budovu a je nás tu v nájmu asi 10 firem.Děkuji za odpovědi Dáša

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 1. 2010 10:29

pája

Re: Nájemce mi naúčtoval provoz kotelny?
      těžko radit, Vy musíte vědět, co jste si sjednali v nájemní smlouvě- jaké platby za co budete muset hradit, jinak co není sjednáíno, platit nejste povinni, pokud se nedohodnete na změně nájemní smlouvy.

• 19. 1. 2010 11:04

Dáša (neregistrovaný)

Ve smlouvě máme,že budeme hradit el.energii,vodné atd....
      Jsme v nájmu už 10 let a nikdy nám provoz kotelny nenaúčtovali.Bylo mi řečeno,že když se v tom budu šťourat,můžou mi to doúčtovat.Tak ,co mám dělat??????

• 19. 1. 2010 11:13

pája

jak jsem psal, platit jen to, co bylo sjednáno, pokud nebylo, neplaťte, nebo chcete-li mít klid,zaplaťte, co požadují. Vždy záleží na tom, co a jak je sjednáno. Nedokonalá smlouva přináší v praxi většinou problémy a to zejména finanční.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).