Storno faktura

• (neregistrovaný)

19. 1. 2010 12:33

Dobrý den,

potřebuji poradit zda takto můžu postupovat.

V červenci bylo dodáno zboží, vystavená faktura, odvedeno DPH. S odběratelem řešeno půl roku, nakonec zboží vrátil (v prosinci) , ale nechce původní fakturu, tudíž mi nepotvrdí dobropis.

Můžu vystavit pouze storno faktury a na základě toho si odečíst DPH v 12/2009?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 1. 2010 12:35

Ala s (neregistrovaný)

Re: Storno faktura
      já bych to tak udelala a napište si proč to tak je. že nema doklad v učetnictví a tudíž ani dobropis nepotvrdí

• 19. 1. 2010 18:16

Barbara (neregistrovaný)

Domnívám se, že pokud stornujete původní zdanitelné plnění, musíte podat dodatečné daňové příznání do července = k plnění nedošlo, vykázaná daň v přiznání byla špatně.

• 19. 1. 2010 20:29

Peťka (neregistrovaný)

K uskutečnění zdanitelného plnění došlo, zboží bylo v červenci posláno odběrateli. Vzhledem k tomu, že se jedná o velkého odběratele, který má mnoho provozoven na které dodáváme a účetní jinde, musím mít příjemku z provozovny a tu přiložit k faktuře, bez toho mi to účetní nevezme. Komunikace s nimi je velmi špatná. Řešili jsme to půl roku a nic a mezi tím se nám to zboží vrátilo. Vzhledem k tomu, že nemají původní fakturu, nejsou ochotni mi potvrdit dobropis, proto jsem si myslela, že by byla nejlepší ta stornovací faktura a DPH si nárokovat zpět v 12/2009.
      Zkusím to tak udělat a vše to takto popíšu. I přesto děkuji za rady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).