Re: Storno faktura
Domnívám se, že pokud stornujete původní zdanitelné plnění, musíte podat dodatečné daňové příznání do července = k plnění nedošlo, vykázaná daň v přiznání byla špatně.
Re: Storno faktura
K uskutečnění zdanitelného plnění došlo, zboží bylo v červenci posláno odběrateli. Vzhledem k tomu, že se jedná o velkého odběratele, který má mnoho provozoven na které dodáváme a účetní jinde, musím mít příjemku z provozovny a tu přiložit k faktuře, bez toho mi to účetní nevezme. Komunikace s nimi je velmi špatná. Řešili jsme to půl roku a nic a mezi tím se nám to zboží vrátilo. Vzhledem k tomu, že nemají původní fakturu, nejsou ochotni mi potvrdit dobropis, proto jsem si myslela, že by byla nejlepší ta stornovací faktura a DPH si nárokovat zpět v 12/2009.
Zkusím to tak udělat a vše to takto popíšu. I přesto děkuji za rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 1. 2010 12:33
Dobrý den,
potřebuji poradit zda takto můžu postupovat.
V červenci bylo dodáno zboží, vystavená faktura, odvedeno DPH. S odběratelem řešeno půl roku, nakonec zboží vrátil (v prosinci) , ale nechce původní fakturu, tudíž mi nepotvrdí dobropis.
Můžu vystavit pouze storno faktury a na základě toho si odečíst DPH v 12/2009?
Děkuji