Zápočtový list a exekuce

• (neregistrovaný)

19. 1. 2010 14:24

Prosím o radu, končí mi zaměstnanec, který má 11 exekucí, mám je všechny vypasat do zápočového listu? jaká je částka dluhu a komu ji dluží? splácí teprve tu první, ostatní jsou čekající. Předem děkuji za odpověd.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 1. 2010 14:27

Jana P (neregistrovaný)

Re: zápočtový list a exekuce
      já to tam vždycky píšu, pro informaci jeho nového zaměstnavatele

• 19. 1. 2010 14:42

nevím (neregistrovaný)

Nevím zda se mi to tam vše vejde, takže napíšu, kolik zbývá z té c je aktiální a ty ostatní vypíšu. A to je do zápočtáku nebo na speciální papír?

• 19. 1. 2010 14:46

vv (neregistrovaný)

Pokud napíšete na samostatný papír, tak určitě do zápočťáku napište, že jeho součástí i doklad s exekucí. Jinak by se miolo stát, že ho zaměstnanec novému zaměstnavateli nedoloží.

• 20. 1. 2010 7:23

... (neregistrovaný)

Ano, je nutno napsat do ZL všechny s odkazem na nedílnou přílohu ZL v případě, že by se nevešly na jeden papír.
      §313 ZP
      "Při skončení pracovního poměru nebo dohody o pracovní činnosti je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci potvrzení o zaměstnání a uvést v něm
      ...
      f) zda ze zaměstnancovy mzdy jsou prováděny srážky, v čí prospěch, jak vysoká je pohledávka, pro kterou mají být srážky dále prováděny, jaká je výše dosud provedených srážek a jaké je pořadí pohledávky,
      ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).