Dohadne polozky, el. energie

• (neregistrovaný)

19. 1. 2010 14:51

Zdravim a prosim o rady.
    na co se ma spravne uctovat vyuctovani el. energie, vodne stocne atd kdyz mame pronajate kancelare ? na 518 nebo na 502 ?
    a jeste bych se chtela zeptat, pokud mi prisel doklad na vodne a stocne jen do rijna 2009, muzu si zacutovat do 2009 do dan. N dohadnou polozku, predpokladanych nakladu na vodne a stocne za zbyle dva mesice roku 2009 ? Zalohove neplatime nic. Cele vyučtovani mi prijde napr az v 9/2010.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 1. 2010 17:52

v.e.n.d.y.

Re: dohadne polozky, el. energie
      >Zdravim a prosim o rady.
      >na co se ma spravne uctovat vyuctovani el. energie,
      >vodne stocne atd kdyz mame pronajate kancelare ? na 518
      >nebo na 502 ?
      Já bych účtovala klasicky na 502
      >a jeste bych se chtela zeptat, pokud mi prisel doklad
      >na vodne a stocne jen do rijna 2009, muzu si zacutovat
      >do 2009 do dan. N dohadnou polozku, predpokladanych
      >nakladu na vodne a stocne za zbyle dva mesice roku 2009
      >? Zalohove neplatime nic. Cele vyučtovani mi prijde
      >napr az v 9/2010.
      Nejen můžete, ale dokonce musíte, protože až Vám přijde vyúčtování, tak byste už ty náklady za rok 2009 nemohla daňově uplatnit, bez dohadné položky. Tedy pokud nemáte vnitřní směrnici, že opakující se náklady třeba do částky xxx časově nerozlišujete.Účtujte 502/389 do roku 2009.

• 19. 1. 2010 18:59

x (neregistrovaný)

Dekuji opet wendy moc za rady :) delala jsem to tak, ale ted nekdo tady psal ze kdyz neplati zalohy, tak si neda do dohadnejch polozek vuci N. tak jsem se vydesila....Jeste jsem se chtela zeptat, kdyz ve smernici napisu, ze cas. rozliseni vzdy presne, jen u pravidelne opakujicich se nakladu, napr. telefony, nemusime. muze to tak byt ?

• 19. 1. 2010 22:00

v.e.n.d.y.

Může to tak být, je jen na Vás, co a jak si rozepíšete ve směrnici ohledně časového rozlišování nákladů. A ještě snad, že zálohy s tím opravdu nemají co dělat.

• 20. 1. 2010 10:13

x (neregistrovaný)

dekuji vam moc za vsechny rady a preji hezky den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).