Chybné účtování

• (neregistrovaný)

20. 1. 2010 8:53

Mám velký prů..... máme kontrolu za rok 2006. bohužel jsme neměli inventarizaci účtů a zjistili jsme, že je špatné zaúčtování - například na 331 mělo být 26000 a na 366 15000 - dle výkazu je na 331 23000a na 366 17000. fú po nás chce tyto inventarizace - jak to mám udělat?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 1. 2010 8:57

m. (neregistrovaný)

Re: chybné účtování
      V roce 2010 při kontrole už nijak. Vypadá to, že máte v nákladech o 1 tis. Kč míň, to by asi prošlo, to, že jste vůbec nedělali inventury, bude větší problém.

• 20. 1. 2010 9:01

LP (neregistrovaný)

Nějaké inventury byli, ale krátké - takže když byl účet rozdělen na anal. tak se dělal jako celkový. No a právě v tom jsou chyby

• 20. 1. 2010 9:43

danka06 (neregistrovaný)

Už Vám radili - inventarizaci 331 - r.2006 natiskněte i 366
      a uvidíte jak FU bude reagovat, i když při předávání dokladů na
      FU se Vás určitě ptali, zda je vše v pořádku atd. a Vy jste to
      podepsala, protože když Vás FU vyzve ke kontrole a Vy podepíšete prohlášení, že jste našla nějaké nesrovnalosti, tak dostanete např. 14 dnů na opravení - napravení a pak teprve ji nařízena kontrola
      /i když na základě toho je vystavena malá pokuta, ale ji přihlíženo úplně jinak, když sama přiznáte chybu než když na ni přijde prac. FU.
      Já byla na kontrole - chtěli taky r. 2006 a abych se přiznala, tak vstřícné
      a ochotné jednání jsem opravdu nečekala - ono záleží na lidech!
      kamarádka chodila k vedlejšímu "stolku" na kontrolu a ta "baba"
      se po ní "vozila"-.....
      držím palce

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).