Re: Stravenky
nevím jak nekdo jiný, ale já stravenky objednám - počet kusů podle počtu pracovních dnů měsíce a od nároku odečítám nepřítomnost případně vyplacené stravné v cestácích v předcház. měsíci. FAP zaúčtuju 213x321, úhradu 321x211. Potom interním dokladem do nákladů podíl zaměstanavatele na N 527x213 a výdej strav zaměstnancům 335x213. Při zaúčtování mezd za ten daný měsíc na který jsou stravenky (platí srážkou ze mzdy) vyrovnání závazku 331x335. Bára
aha takze chapu to dobre ze vydavate vlastne az ve vyplatni termin, takze vlastne ted za leden az vypl termin k 15.2 ???
** nene. stavenky objednám, přijdou, zaúčtuju fakturu, zaúčtuju interním dokladem ty N zaměstnavatele a výdám zaměstnancům (nechám si podepsat převzetí) - ted třeba 4.1.2010 jsem to udělala na leden. V únoru až budu dělat mzdy za leden tak jen pak už zaúčtuju tu srážky ze mzdy ve mzdách za leden.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 1. 2010 12:57
Dobrý den, prosím o radu jak postupovat u stravovacích poukazů. Tedy od začátku do konce....... objednám stravenky, vydám na měsíc dopředu..... ledy na únor už koncem ledna. Ale jak postupovat při zaúčtování? Můžete mi pomoci od začátku do konce? Budu teď toto provádět poprvé a nevím jak na to..... děkuji.