Darování nemovitosti dětem

• (neregistrovaný)

20. 1. 2010 16:18

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak postupovat při darování nemovitosti z rodičů na děti - 2 zletilé a 1 nezletilé. V domě bydlím se svým přítelem (již 16let), ale vlastníkem jsem pouze já. Chtěla bych dům darovat dětem - dvoum po 25% a třetímu 50%, ten je nezletilý, je mu 15let. S tím, že bych chtěla do darovací smlouvy uvést i věcné břemeno pro nás oba. Přítel je otcem pouze nezletilého syna. Dvě dcery (zletilé) mám z prvního manželství. Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 1. 2010 16:45

... (neregistrovaný)

Re: Darování nemovitosti dětem
      Písemná smlouva, notářem ověřené podpisy. Pokud nenajdete vzor a neorientujete se, potom si nechte smlouvu sepsat právníkem. Od darovací daně jsou děti osvobozeny, nepodává se ani přiznání (velice doporučuji v darovací smlouvě výrazně uvést, že obdarovaní jsou dětmi dárce, usnadníte komunikaci či lépe řečeno mlčení ze strany FÚ). Nedílnou součástí darovací smlouvy bude soudní posvěcení k přijetí daru nezletilým (§28 OZ).

• 20. 1. 2010 16:46

pája

Re: Darování nemovitosti dětem
      nezletilé děti musí mít pro takovýto případ soudem určeného opatrovníka, doporučuji kontaktovat právníka, ať Vám to vše sepíše a zařídí

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).