Re: OČR 12 dnů-vyloučená doba
na ELDP bude počet VD 9 = doba, po kterou trvala potřeba ošetřování nebo péče o dítě ve věku do 10 let nebo jiného člena domácnosti, nejvýše však prvních 9 kalendářních dnů potřeby ošetřování, popřípadě prvních 16 kalendářních dnů (bez ohledu na skutečnost, že v období od 1. 1. 2010 do 31. 12. 2010 bude ošetřovné náležet až od 4. dne trvání potřeby ošetřování – § 40 odst. 2 zákona č. 187/2006 Sb., ve znění zákona č. 326/2009 Sb.)
na příloze k žádosti bude počet VD 12 = VD jsou i dny pracovního volna neplaceného, které je zaměstnavatel povinen poskytnout, se od dnů RO odečítají
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 1. 2010 9:57
Prosím poraďte,
zaměstnanec měl v dubnu Očr 12 dnů, 9 proplacených, 3 omluvené. V prosinci jsem zasílala na OSSZ Přílohu k žádosti o novou Očr a tam mi program uvedl pouze 9 dnů vyloučených, což je asi chyba/volali mi z OSSZ/. Nevím kolik bude na ELDP vyloučených dob.
Mzdovky poraďte.
Děkuji