Příspěvek při neplaceném volnu

• (neregistrovaný)

21. 1. 2010 10:30

Dobrý den,
    Chci Vás poprosit o odpověď na mou otázku.
    Končí mi mateřská,kterou jsem si vybrala na tři roky.Dcerku mi ale nevzali do školky a tak jsem požádala o neplacené volno do 4 roku dítěte.Vedoucí mi slíbil,že mi vyhoví.
    Mám nárok na nějakou podporu,abych nezůstala úplně bez koruny?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 1. 2010 10:39

M. (neregistrovaný)

Re: příspěvek při neplaceném volnu
      Určitě budete mít nárok na příspěvěk na dítě, na co si ale dejte pozor, musíte si platit zdravotní pojištění (stát ho platí pouze po dobu mateřské dovolené - tj. dle zákonníku práce max do 3let věku dítěte) Sociální ne - stát ho platí pokud se řádně a celodenně staráte o dítko.

• 21. 1. 2010 10:42

pája

ona je teď mateřská dovolená do třech let dítěte, já myslel, že to je jinak, třeba kvůli krizi, že je kratší.

• 21. 1. 2010 10:55

xy5

pokud máte manžela a splňujete podmínky živ. minima rodiny, potom pravděp. na žádný příspěvek nedosáhnete
      předchozí odpověď není správná:
      - protože pokud dojdete na svoji zdrav. pojišťovnu a doložíte, že se staráte o 1 dítě do 7 let (nedáváte ho nad rámec zákona do školky, myslím, že je podmínka max. 4 hod.denně), potom budete v kat., za kterou je plátcem ZP stát a nebudete ZP platit
      - mateřská dovolená není do 3 let dítěte (rodič. dovolená je max. do 3 let dítěte), je rozdíl mezi mat. a rodič. dovolenou
      - sociální pojištění stát neplatí

• 21. 1. 2010 10:56

xy5

o přídavky na děti jste jistě žádali ihned po narození dítěte, takže v této době již nežádáte (jen každoročně dokládáte příjmy)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).