Re: Roční zúčtování daně
>chtěla bych vás poprosit o rady. Omlouvám se, pokud
>jsou primitivní otázky, ale jsem nováček :-(.
>1) Mám jednu zaměstnankyni, která k nám nastoupila v
>listopadu roku 2009. Ale nedávno podepsala prohlášení v
>minulém zaměstnání, volali ji, aby se dostavila. Tudíž
>u mne prohlášení nelze podepsat - nemohu ji udělat
>roční zúčtování daně. Stačí jim tedy poslat potvrzení o
>zdanitelných příjmech, tak jak jejich paní účetní
>chtěla?A když zaměstnankyni vyjde přeplatek, pošlou ji to
>na účet?
jestliže měla souběžné příjmy ze závislé činnosti v roce 2009 a byla odvedena zálohová daň, tak nelze provést RZD a musí si podat DP
proč nedávno podepisovala Prohlášení?
>2) Druhý dotaz je, že máme zaměstnance, kteří jsou
>dárci krve - vždy mi stačilo potvrzení z odběrné stanice.
>Může stačit pouze kartička, kterou mají a kde mají den
>odběru, taktéž i razítko nemocničního střediska a
>podpis tamního zaměstnace?
ne,musí mít potvrzení o odběru ,na vyžádání ho vydávají
>3) Máme zaměstnankyni, která měla v r. 2009 dohodu o
>provedení práce i u jiného zaměstnavatele. U nás byla
>celý rok 2009 v HPP. Prý u nich ani žádné prohlášení
>nepodepisovala, můžu ji provést vyúčtování daně, aniž
>bych chtěla potvrzení o zdanitelných příjmech od
>zaměstnavatele, kde byla na té dohodě?
záleží jestli příjem na DPP byl do 5000 Kč/měsíc,potom ano
>4) Máme zaměstnance, kteří u nás dělali v roce 2009 na
>dohodu o provedení práce a po ukončení této dohody
>nastoupili do HPP. Prohlášení vyplňuju stejně, jako by
>byli na HPP celou dobu,že ano? Mám v kolonce
>zaměstnavatelů vyplnit od kdy do kdy byli u nás na dohodě a od
>kdy na HPP?
>- jedna na RD do z áří 2009, od prosince 2009 nastup do
>HPP - čerpání vzniklé dovolené (během MD), konec RD
>konec ledna 2010.
>- jeden pán - celou dobu až do října 2009 na plném
>inv.důchodu, v říjnu 2009 u nás na dohodě o provedení
>práce a od listopadu na HPP
Re: Roční zúčtování daně
1) Zaměstnankyně nepracovala na dvou místech najednou - nedošlo k souběžným příjmům. Nevím proč si ji zavolali, sama byla překvapená.
3) Pokud by přesáhl příjem 5tis za měsíc, pak musím mít doloženo potvrzení o zdanitelných příjmech, chápu to dobře?
Děkuji mnohokrát za zodpovězení dotazů :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 1. 2010 14:01
Dobrý den,
chtěla bych vás poprosit o rady. Omlouvám se, pokud jsou primitivní otázky, ale jsem nováček :-(.
1) Mám jednu zaměstnankyni, která k nám nastoupila v listopadu roku 2009. Ale nedávno podepsala prohlášení v minulém zaměstnání, volali ji, aby se dostavila. Tudíž u mne prohlášení nelze podepsat - nemohu ji udělat roční zúčtování daně. Stačí jim tedy poslat potvrzení o zdanitelných příjmech, tak jak jejich paní účetní chtěla?A když zaměstnankyni vyjde přeplatek, pošlou ji to na účet?
2) Druhý dotaz je, že máme zaměstnance, kteří jsou dárci krve - vždy mi stačilo potvrzení z odběrné stanice. Může stačit pouze kartička, kterou mají a kde mají den odběru, taktéž i razítko nemocničního střediska a podpis tamního zaměstnace?
3) Máme zaměstnankyni, která měla v r. 2009 dohodu o provedení práce i u jiného zaměstnavatele. U nás byla celý rok 2009 v HPP. Prý u nich ani žádné prohlášení nepodepisovala, můžu ji provést vyúčtování daně, aniž bych chtěla potvrzení o zdanitelných příjmech od zaměstnavatele, kde byla na té dohodě?
4) Máme zaměstnance, kteří u nás dělali v roce 2009 na dohodu o provedení práce a po ukončení této dohody nastoupili do HPP. Prohlášení vyplňuju stejně, jako by byli na HPP celou dobu,že ano? Mám v kolonce zaměstnavatelů vyplnit od kdy do kdy byli u nás na dohodě a od kdy na HPP?
- jedna na RD do září 2009, od prosince 2009 nastup do HPP - čerpání vzniklé dovolené (během MD), konec RD konec ledna 2010.
- jeden pán - celou dobu až do října 2009 na plném inv.důchodu, v říjnu 2009 u nás na dohodě o provedení práce a od listopadu na HPP
4) Poslední dotaz se vztahuje k zaměstnankyním, které jsme zaměstnali ještě před ukončením RD - měli děti doma - hlídal manžel nebo prarodiče, takže využívali pouze školky 5xv měsíci - tím nepřišli o rodičovský příspěvek. Já je pro mzdy vedu jako normální zaměstnankyně. Měla bych vést jinak - jiné zdanění nebo jiné zdrav. poj atd?
Předem vám mnohokrát děkuji za odpovědi.