Re: přeprava ze Švýcarska do ČR
jsme spediční firma, takže Němec si u nás objednal přepravu, jednalo se o nějaké autodíly. My nevlastníme nákladní auta, takže jsme si na to sjednali tuzemského dopravce. Ten to ze Švýcarska přepravil do ČR. My tuto přepravu vyfakturjeme Němcovi, který si tuto službu u nás původně objednal. Takže ano, jednalo se o přepravu nějakého zboží, ale ne pro nás, my pouze zprostředkováváme tu přepravu.
Věrko, moc děkuji, také si to tak myslím, vystavená fa pro Němce bude podle mě na řádku 21 a do SH bych ho dala také-jedná se o poskytnuté plnění s místem plnění mimo tuzemsko pro osobu reg. v EU (místo plnění je Německo podle nového par.9) Tak snad ano :-)Ještě mám na Vás malý dotaz, když fakturujete přepravu ze Švýcarska do ČR pro Němce - jakou dáváte na fa větu? Osvobozeno dle par. 69 nebo uvádíte nový par. 9 (v roce 2009 par.10) moc děkuji
Věrko, prosím....nemáte již info k přepravě ze 3.země do ČR pro němce? Původně jsem si myslela, že bych dala do ř.21 i do SH, ale nyní po přečtení různých informací, bych dala do ř.25 bez uvedení do SH (jedná se o přepravu osvobozenou dle par.69) Děkuji za případnou reakci....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 1. 2010 14:55
Mám přijatou fa od tuzemského plátce za přepravu ze Švýcarska do ČR. Je bez DPH na základě osvobození dle par.69 zákona o DPH. TO je myslím v pořádku. Kde se mi to projeví v DAP? Myslím, že nikde, že se fa bude chovat jako faktura od neplátců. Dále tuto přepravu fakturujeme zákazníkovi z Německa. Fa bude bez DPH, objeví se v řádku DAP č.21 a v souhrnném hlášení? POstupuji správně? Moc děkuji za rady