Re: sml.na dobu určitou se změní na neur
>Dobrý den.
>Jsem z-nec.
>Od 1.2.2008 do 28.2.2009 zaměstnán v jedné firmě na
>dobu určitou.po té ptž nebyla práce sml.neprodloužena od
>1.3. do 3.5.2009 nezaměstnaný.Od 4.5.2009 opět
>zaměstnán v téže firmě.Smlouvu mám do 31.1.2010.
>Takže jestli tomu dobře rozumím ,ptž jsem nebyl pryč
>více jak 6 měsíců u stejné firmy,musí mi to dát buď na
>neurčito nebo mi vyhodí(respektive správně řečeno
>neprodlouží mi smlouvu).Rozumím tomu dobře?
ano
>Druhá otázka :Jak se zachovat,bude-li mi firma nabízet
>prodloužení například do března nebo-li ze mne dělat
>blbce
tak to vezměte a před koncem lhlůty písemně sdělte, že dle § 39/5 ZP trváte na tom, aby Vás dále zaměstnával a PP bude dobu neurčitou a pak Vás můžou propustit jen ze zákonných důvodů.
Když totiž odmítnu a vyrukuju s výše uvedeným
>,může mi taky říct,že mi tedy nedají žádnou smlouvu a
>"čau".Poradíte?
Re: sml.na dobu určitou se změní na neur
Jen dodám, že ještě může nastat situace, kdy Vám nabídnou setrvání ve firmě, ale na dohodu o pracovní činnosti. V takovém případě už nepůjde o pokračování toho pracovního poměru. DOPČ může být opět na dobu určitou a i kdyby byla na dobu neurčitou, lze ji vypovědět (výp. doba je 15 dní) bez odstupného.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 1. 2010 16:22
Dobrý den.
Jsem z-nec.
Od 1.2.2008 do 28.2.2009 zaměstnán v jedné firmě na dobu určitou.po té ptž nebyla práce sml.neprodloužena od 1.3. do 3.5.2009 nezaměstnaný.Od 4.5.2009 opět zaměstnán v téže firmě.Smlouvu mám do 31.1.2010.
Takže jestli tomu dobře rozumím ,ptž jsem nebyl pryč více jak 6 měsíců u stejné firmy,musí mi to dát buď na neurčito nebo mi vyhodí(respektive správně řečeno neprodlouží mi smlouvu).Rozumím tomu dobře?
Druhá otázka :Jak se zachovat,bude-li mi firma nabízet prodloužení například do března nebo-li ze mne dělat blbce.Když totiž odmítnu a vyrukuju s výše uvedeným ,může mi taky říct,že mi tedy nedají žádnou smlouvu a "čau".Poradíte?