Re: Zdanění dotací
já jen doplním, že v kartě majetku (traktoru) byste měla vést jak účetní tak daňové odpisy (nebudou stejné), účetní hodnota bude pořizovací cena, ale daňová - která má vliv na daň bude nižší o tu dotaci a až z této snížené ceny budeme odepisovat traktor (2 od.sk) - např. traktor za 1500.000 Kč, daňová hodnota 500.000 Kč
>>>>>Dostala jsem dotaci ze státních fondů (na
>>>>>začínajícího
>>>>>zemědělce)na pořízení nového traktoru (1 mil. ) a na
>>>>>opravu budovy (100 000 Kč). Traktor jsem již pořídila
>>>>>a
>>>>>budovu opravila a nevím, zda se musí tyto dotace
>>>>>uvádět do příjmů.
>>>>
>>>>pokud jsou na investice, tak se neuvádí a ani ta
>>>>investice není do příjmů.
>>>>těch 100t je na opravu nebo rekonstrukci budovy?
>>>
>>>pardon, ani ta investice nejde do výdajů
>>
>>já jen doplním, že v kartě majetku (traktoru) byste
>>měla vést jak účetní tak daňové odpisy (nebudou
>>stejné),
>>účetní hodnota bude pořizovací cena, ale daňová -
>>která má vliv na daň bude nižší o tu dotaci a až z
>>této
ano, dotace 100t zdaňte, nepořizoala jste novou investici, ale opravu jste měla ve výdajích, tzn. že příjem bude zdaněn
>>snížené ceny budeme odepisovat traktor (2 od.sk) -
>>např.
>>traktor za 1500.000 Kč, daňová hodnota 500.000 Kč
>
>Ano, těch 100 tis. je na opravu budovy, ale výdaje na
>opravu si dávám do výdajů, takže jí zřejmě musím také
>zdanit.
>
Dle mého názoru pokud se týká dotace na opravu budovy, tedy pokud to byla oprava, ne investice, tak ta patří do příjmů, stejně jako ta oprava půjde do nákladů.
Dotace na pořízení traktoru do příjmů nejdou, stejně jako tam nejdou odpisy toho traktoru. Protože cena investice bude ve vašem účetnictví snížena o poskytnutou dotaci. Pokud cena traktoru byla 1milion a dotace také 1 milion traktor má pro vás hodnotu 0.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
24. 1. 2010 9:10
Dostala jsem dotaci ze státních fondů (na začínajícího zemědělce)na pořízení nového traktoru (1 mil. ) a na opravu budovy (100 000 Kč). Traktor jsem již pořídila a budovu opravila a nevím, zda se musí tyto dotace uvádět do příjmů.