DPH Slovensko prosím spěchá

• (neregistrovaný)

25. 1. 2010 13:00

Fakturujeme službu na Slovensko, nějaké obci. Byla jsem na školení, osobě povinné i nepovinnéí k dani bych věděla, ale obci, to nevím...
    Prosím, pokud víte, poraďte. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 1. 2010 14:08

Manka (neregistrovaný)

Re: DPH Slovensko prosím spěchá
      Fakturujete prosím někdo na Slovensko? Z mých známých účetních nikdo, tak si nemám s kým vyměnit zkušenosti...Přečetla jsem náš i Slovenský zákon o DPH, a jsem trošku zmatená.

• 25. 1. 2010 16:58

Manka (neregistrovaný)

Tak, a jsem v prů...švihu...Prostě nevím. Ještě mi k tomu přibyla fakturace na základní školu na Slovensku...Jestli se někdy dopídím pravdy, tak to sem napíšu - pro ostatní zoufalce.

• 25. 1. 2010 22:27

Radana (neregistrovaný)

Tak jsem našla tohle, nevím, zda to pomůže:
      Jestliže veřejnoprávní subjekt uskutečňuje ekonomické činnosti, považuje se pro účely stanovení místa plnění za osobu povinnou k dani ve vztahu ke všem službám, které pořizuje pro svou činnost. Znamená to, že i když pořizuje službu výhradně pro činnost při výkonu působností v oblasti veřejné správy, která jako taková není předmětem daně, místo plnění poskytnuté služby se stanoví podle pravidla pro osoby povinné k dani.

Pokud však veřejnoprávní subjekt uskutečňuje pouze činnosti spadající do výkonu působností v oblasti veřejné správy a neuskutečňuje žádné ekonomické činnosti, nepovažuje se za osobu povinnou k dani a při stanovení místa plnění poskytnuté služby se použije pravidlo pro osoby nepovinné k dani.

Radka

• 26. 1. 2010 7:16

Manka (neregistrovaný)

Děkuju, pomůže každá rada.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).