Re: DE - denni evidence tržeb
Jste povinna vydávat účtenky, které musí být očíslované evidenčním číslem. Na každé účtence by mělo být uvedené DPH.Tabulka v exelu může být jen podklad k součtu tržeb na účtenkách za jednotlivý den. Zboží prodané bez marže odvedete DPH jako u ostatního prodeje, musíte vést jaké zboží a proč jste je prodala se slevou. Zásoby musíte vést na skladových kartách a musíte provést ke konci roku inventuru a porovnat stav na kartách se stavem fyzickým.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 1. 2010 22:46
Chci si ověřit, jestli eviduji spravně denni tržby v malem obchodě. Nemam kasu, většinou nevystavuji paragony...jen v připadě platby kartou a na vyžadani.
Denně vypisuji tiskopis denni evidence tržeb, ktery jsem si sama vytvořila v excelu. Na každy den jeden list - mam rozdělene položky dle výše DPH a přesně vypisuji prodané zboží. Souhrn denní tržby pak zapisuji do excelove tabulky, kde opět rozepisuji dph.
Stači to tak pro evidenci platce DPH?
Ještě mne zajima, občas zboži "prodam" znamemu s nižši marží nebo dokonce jen za nakup, zboží zahrnu do tržeb, tedy odvedu i DPH...je to tak ok?
A posledni dotaz, musim evidovat sklad - zasoby? K 31/12/09 mam soupis zbozi na prodejne a skladu, ale nemam s cim porovnat - zacala jsem podnikat v zari 09 a zadny vychozi stav skladu nemam. Musi se evidenci skladu zabyvat v DE platce DPH?
xy