DE - denni evidence tržeb

• (neregistrovaný)

26. 1. 2010 22:46

Chci si ověřit, jestli eviduji spravně denni tržby v malem obchodě. Nemam kasu, většinou nevystavuji paragony...jen v připadě platby kartou a na vyžadani.
    Denně vypisuji tiskopis denni evidence tržeb, ktery jsem si sama vytvořila v excelu. Na každy den jeden list - mam rozdělene položky dle výše DPH a přesně vypisuji prodané zboží. Souhrn denní tržby pak zapisuji do excelove tabulky, kde opět rozepisuji dph.
    Stači to tak pro evidenci platce DPH?
    Ještě mne zajima, občas zboži "prodam" znamemu s nižši marží nebo dokonce jen za nakup, zboží zahrnu do tržeb, tedy odvedu i DPH...je to tak ok?
    A posledni dotaz, musim evidovat sklad - zasoby? K 31/12/09 mam soupis zbozi na prodejne a skladu, ale nemam s cim porovnat - zacala jsem podnikat v zari 09 a zadny vychozi stav skladu nemam. Musi se evidenci skladu zabyvat v DE platce DPH?
    xy

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 1. 2010 23:52

Jiky (neregistrovaný)

Re: DE - denni evidence tržeb
      Jste povinna vydávat účtenky, které musí být očíslované evidenčním číslem. Na každé účtence by mělo být uvedené DPH.Tabulka v exelu může být jen podklad k součtu tržeb na účtenkách za jednotlivý den. Zboží prodané bez marže odvedete DPH jako u ostatního prodeje, musíte vést jaké zboží a proč jste je prodala se slevou. Zásoby musíte vést na skladových kartách a musíte provést ke konci roku inventuru a porovnat stav na kartách se stavem fyzickým.

• 27. 1. 2010 14:09

tara (neregistrovaný)

Re: DE - denni evidence tržeb
      evidenci zásob musíte vést to ano, ale podle mně, je evidence tržeb tak ,jak ji máte dostačující. U maloobchodu se většinou vede evidence zásob formou kontroly korunou

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).