Daňové přiznání -musím podat

• (neregistrovaný)

27. 1. 2010 7:55

dobrý den, prosím o radu od 1.1.09 jsem byla vedena na ÚP a od 1.9.09 jsem při úřadu práce byla zaměstnána na DOPČ .Od 16.12.09 jsem úřad práce ukončila a nastoupila na HPP u druhého zaměstnavatele , kde jsem měla hr.příjem do 5.000,--takže v prosinci jsem současně pracovala u dvou zaměstnavatelů prý si mám podat daňové přiznání 2009 sama na FÚ, musím nebo je to na mě a vyjde mi tam něco na vrácení?
    děkuji za odpověď

Lu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 1. 2010 8:53

RenataH (neregistrovaný)

Re: daňové přiznání -musím podat
      Jestli je tam něco na vrácení, zjistíte z výplatních pásek. Pokud je odvedena zálohová daň, je co vracet, pokud je odvedena srážková, není. Pokud jste měla u té DPČ podepsáno prohlášení,v prosinci u HPP jste ho podepsat nemohla, tudíž vaše daň byla nejspíš srážková. V tom případě podávat daňové přiznání nemusíte.

• 27. 1. 2010 8:53

Maxx (neregistrovaný)

Pokud jste měla tak malé výdělky (5 tis), tak Vám nikde nestrhli zálohovou daň ze závislé činnosti. Nemají Vám co vrátit.
      (daň zjistíte z výplatí pásky)

• 27. 1. 2010 8:58

xy5

daň.prohl. jste mohla mít podepsané jen u 1 zam-tele, pokud jste měla více zam-telů souběžně
      nevím, kde jste neměla podepsaáno, ale protože jste byla evidována na ÚP, tak hrubý příjem musel být max. do 4000Kč a u dalšího jste měla do 5000Kč
      pokud jste tedy u 1. měla podepsané daň. prohl. a u 2. neměla, potom jste měla u nepodepsaného srážkovou daň, která je konečná - nejde do roč. vyúčt.
      pravděpodobně jste žádnou daň (při podepsaném prohl.) neplatila, takže nebude ani co vracet (můžete, ale nemusíte o RZD požádat)
      pokud opravdu nemáte jiné příjmy, kvůli kterým byste musela podávat daň. př., potom ho podávat nebudete

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).