Re: daňové přiznání -musím podat
Jestli je tam něco na vrácení, zjistíte z výplatních pásek. Pokud je odvedena zálohová daň, je co vracet, pokud je odvedena srážková, není. Pokud jste měla u té DPČ podepsáno prohlášení,v prosinci u HPP jste ho podepsat nemohla, tudíž vaše daň byla nejspíš srážková. V tom případě podávat daňové přiznání nemusíte.
Re: daňové přiznání -musím podat
daň.prohl. jste mohla mít podepsané jen u 1 zam-tele, pokud jste měla více zam-telů souběžně
nevím, kde jste neměla podepsaáno, ale protože jste byla evidována na ÚP, tak hrubý příjem musel být max. do 4000Kč a u dalšího jste měla do 5000Kč
pokud jste tedy u 1. měla podepsané daň. prohl. a u 2. neměla, potom jste měla u nepodepsaného srážkovou daň, která je konečná - nejde do roč. vyúčt.
pravděpodobně jste žádnou daň (při podepsaném prohl.) neplatila, takže nebude ani co vracet (můžete, ale nemusíte o RZD požádat)
pokud opravdu nemáte jiné příjmy, kvůli kterým byste musela podávat daň. př., potom ho podávat nebudete
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 1. 2010 7:55
dobrý den, prosím o radu od 1.1.09 jsem byla vedena na ÚP a od 1.9.09 jsem při úřadu práce byla zaměstnána na DOPČ .Od 16.12.09 jsem úřad práce ukončila a nastoupila na HPP u druhého zaměstnavatele , kde jsem měla hr.příjem do 5.000,--takže v prosinci jsem současně pracovala u dvou zaměstnavatelů prý si mám podat daňové přiznání 2009 sama na FÚ, musím nebo je to na mě a vyjde mi tam něco na vrácení?
děkuji za odpověď
Lu