Re: Lístek na peníze
Ochranná lhůta je doba ve které má zaměstnanec po zániku pojištění nárok na výplatu nemocenského. Ta činí pro nemocenské 7 KD-pokud pojištění trvalo kratší dobu, činí ochrann lhůta jen tolik kalendářních dnů, kolik dnů trvalo pojištění. Nemáte nárok na náhradu mzdy, ale na nemocenské. Zaměstnavatel Vás musí stále vést v evidenci. Tzn., že on byl povinen Vám odeslat neschopenku na PSSZ + povinnou přílohu. Lístek na peníze mu určitě odevzdejte a on je povinen jej odeslat na PSSZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 1. 2010 14:07
Dobrý den,
k 31.12.2009 mi skončila pracovní smlouva, která mi jíž nebyla obnovena. Od 7.12 až do teď (konkrétně 4.2.10 jdu na kontrolu) jsem na neschopence. Dostala jsem od doktora listek na penize, který mám dát "zaměstnavateli" až v pondělí. Vím, že existuje nějaká ochranná lhůta, ale na netu jsem zjistila, že je to jen 7 dní. Tak se ptám, mám lístek odevzdat ještě zaměstnavateli, i když už nejsem jejich zaměstananec nebo si ho musím sama odeslat na OSSZ?? Pokud zaměstnavateli, co dělat, když mi ho odmítne vzít? Děkuji za odpověď.
Slámová L.