Nepoužívání auta x sil. daň?

• (neregistrovaný)

27. 1. 2010 14:14

Dobrý den, mám dotaz- auto vložené do majetku firmy (OSVČ, DE) jsem druhou polovinu r. 2009 nepoužívala k podnikání, ani jsem v té době nezaplatila silniční daň. Nevím, jestli to byl správný postup nebo se nic neděje... V přiznání uvedu, v kterých měsících se auto používalo a bylo zaplaceno, je to tak? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 1. 2010 14:36

jk. (neregistrovaný)

Re: Nepoužívání auta x sil. daň?
      Myslím, že když ten vůz máte v majetku, tak musíte zaplatit siln.daň , ať jezdíte nebo nejezdíte. Musela byste SPZ dát do depozitu, potom byste za ty měsíce siln.daň neplatila. Ale pokud jste to neudělala, tak musíte zaplatit za celý rok. Pouze v případě, že by to nebylo v majetku, ale soukromé, tak byste zaplatila za ty měsíce, ve kterých jste vozidlo používala.

• 27. 1. 2010 17:00

I. (neregistrovaný)

Projděte si historii, je toho tu spousta. Také si přečtěte zák.o siln.dani §2 - Předmět daně. Jsou tam důležitá slovíčka "jsou-li používána k podnikání". Nemusí být tedy SPZ uložena v depozitu.

• 28. 1. 2010 13:01

jk. (neregistrovaný)

Nám to FÚ doměřil. Pokud nejsou SPZ od vozidel , která jsou v majetku, uložena v depozitu, tak se musí platit siln.daň. Jiné je to samozřejmě u vozidel, která nejsou v majetku.

• 1. 4. 2010 14:18

tchorik

Ja to ted prave take resim. Na FÚ mi sdelili, ze musime doplatit dan i za vozidla, ktera nemame v obchodnim majetku. Majitel je FO s koncesi na silnicni nakladni dopravu. Pry staci, ze by mel jen zivnostensky list, nemusi byt ani na dopravu. Je mi jasne, ze budeme doplacet nakladni vuz a naves, ale nevim, zda take musime doplatit osobni automobil a obytny automobil.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).