Re: Nepoužívání auta x sil. daň?
Myslím, že když ten vůz máte v majetku, tak musíte zaplatit siln.daň , ať jezdíte nebo nejezdíte. Musela byste SPZ dát do depozitu, potom byste za ty měsíce siln.daň neplatila. Ale pokud jste to neudělala, tak musíte zaplatit za celý rok. Pouze v případě, že by to nebylo v majetku, ale soukromé, tak byste zaplatila za ty měsíce, ve kterých jste vozidlo používala.
Nám to FÚ doměřil. Pokud nejsou SPZ od vozidel , která jsou v majetku, uložena v depozitu, tak se musí platit siln.daň. Jiné je to samozřejmě u vozidel, která nejsou v majetku.
Ja to ted prave take resim. Na FÚ mi sdelili, ze musime doplatit dan i za vozidla, ktera nemame v obchodnim majetku. Majitel je FO s koncesi na silnicni nakladni dopravu. Pry staci, ze by mel jen zivnostensky list, nemusi byt ani na dopravu. Je mi jasne, ze budeme doplacet nakladni vuz a naves, ale nevim, zda take musime doplatit osobni automobil a obytny automobil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 1. 2010 14:14
Dobrý den, mám dotaz- auto vložené do majetku firmy (OSVČ, DE) jsem druhou polovinu r. 2009 nepoužívala k podnikání, ani jsem v té době nezaplatila silniční daň. Nevím, jestli to byl správný postup nebo se nic neděje... V přiznání uvedu, v kterých měsících se auto používalo a bylo zaplaceno, je to tak? Děkuji