Vypůjčené auto - kniha jízd

• (neregistrovaný)

27. 1. 2010 16:46

Dobrý den, mám dotaz v r. 2009 jsem používal osobní auto (v podnikání, jsem OSVČ vedu DE) a od 10/2009 mám auto v pronájmu? A teď tady čtu v diskuzích o paušálu a nějak tomu nerozumím. Doufám, že ty faktury si můžu dávat normálně do nákladu a odpočítat i DPH? A ten paušál znamená co? Díky za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 1. 2010 19:49

annonym (neregistrovaný)

Re: vypůjčené auto - kniha jízd
      Máte možnost buď využít paušál 5000,00 Kč, nebo skutečné výdaje na PH a parkovné. Paučál tedy představuje výdaje za PH a parkovné a žádné jiné výdaje na auto.
      Nájemné, opravy, údržba apod. si uplatníte v nákladech (výdajích) ve skutečné výši.

• 28. 1. 2010 10:45

Jirka H (neregistrovaný)

Díky za odpověď. Takže si můžu normálně to PH nechat vy plné výši a nemusím, to z výdajů vyhazovat pokud neuplatnín paušál, že.
      A ještě jak je to u soukromého auta, které používám, v podnikání, tam si uplatním ten paušál 4000,- a jak se psal cesťák, tak ten už psát nebudu i kdybych měl knihu jízd.

• 28. 1. 2010 10:55

annonym (neregistrovaný)

U auta nevloženého do OM a používaného i soukromě si uplatníte paušál ve výši 4000,00 Kč/měsíc a navíc, podle evidence pracovních jízd, i náhrady ve výši 3,90/km .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).