Re: daňové a pracovní úraz
záleží na tom, jak velké odškodnění jste od pojišťovny dostala. Pokud totiž bylo odškodnění od pojišťovny vyšší než 4250 Kč (5000 před zdaněním), byla zaplacena zálohová daň a vy jste povinna podat daňové přiznání. Mzdová účetní Vám roční zúčtování daní nesmí provést. Poteřbujete od pojišťovny potvrzení o tom, kolik jste dostala a jak velká byla daň, tyto částky spolu s potvrzením od zaměstnavatele budete na daňovém přiznání uvádět.
Pokud jste od pojišťovny dostala jako náhradu ušlé mzdy pouze 2000,-, pak byla náhrada zdaněna srážkovou daní, ta je konečná. Po mzdové účetní požadujte provedení ročního zúčtování daní, musíte jí ale říct, že jste od pojišťovny dostala jenom 2000, ona je povinna vám RZD provést.
Ne, hranice je 5000,- hrubého (bez bolestného, regulačních poplatků, př.dalších náhrad). Do 5000,- pojišťovna zdaní srážkovou daní, nad 5000,- zálohovou. V případě zálohové daně je povinnost podat daňové přiznání. Daň z 5000,- je 750,- Kč - proto těch 4250 (5000-750)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
27. 1. 2010 19:21
v r 2009 jsem mela pracovní uraz a dostala jsem odškodnení. přiznní mi nechce udělat mzdová?? důvod? jsou s tím nejaké složitosti? když si budu dělat sama, potřebuji nejaké doklady skr ten uraz a uvadí se nekde tato částka?
díky za radu předem