Re: Faktura z roku 2008 obdržená v roce
Dobrý den,
fakturu bych jim hodila na hlavu, do účetnictví bych ji vůbec nedávala - natož nedaňově a už vůbec bych jim ji neplatila, pokud na ní budou takové nesmysly jako zmínka o roce 2008. Dodavatel byl neschopný mi fakturu dodat v řádném termínu i po upomínkách, tak ať vystaví fakturu v roce 2010, ale s řádnám textem, abych ji mohla řádně nákladově zaúčtovat.
Děkuji za reakci! Mám stejný názor, ale potřebovala jsem někoho, kdo se na to dívá nezávisle. Ale hodně řeším problém spíše s intrastatem - proclení zboží! Přepravní list a camrák mám z roku 2008. Tím pádem bych potřebovala, abych měla veškeré papíry z roku 2010.
Myslíte, že si můžu dovolit jim pohrozit, že pokud nebudu mít veškeré data z roku 2010, fakturu neuhradíme? Jedná se jen o cca 1200 eu, tak si nemyslím, že by to uplatňovali soudně!
ja nebudu resit opravnenost faktury atd. na to se neptate.
co se tyce intrastatu. pokud jim to doposud nechybelo, tak to asi nebude nejake zajimave mnozstvi. muzete se max pozeptat protistrany, kdy to uvedli oni a podle toho bych se asi zaridil.
Opravdu to nebylo velké množství! Jednalo se jen o vzorkovou paletu v hodnotě cca 1200 euro.
Obávám se ale, že přijde kontrola z celního úřadu a na faktuře uvidí zboží z roku 2008 intrastatem protáhlé až v roce 2010! Myslíte, že by to byl problém?
dobre to proste neni. v ruce mate doklady o dodani s datumem 2008. takze tam to melo byt. opravdu asi bude zalezet jak to maji na druhe strane. jestli oni to uvedli jiz 2008 a nikomu to zatim nevadilo, tak bych to mozna ani uz neuvadel a pak delal ze jsem na to zapomnel. pokud to oni dali do intrastatu 2010, tak at vam poslou nove doklady s 2010 a vse je ok.
Také bych se zeptala na celní správě, ale dle toho co píšete, bych tedy dala do intrastatu roku 2010 a kdyby na to přišlo - oficiální faktura byla dodána až v roce 2010 s daty 2010. Ale kd. se 2 roky celní správa neozvala, že jim něco nesedí...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
28. 1. 2010 8:43
V roce 2008 nám zahraniční firma dodala materiál. Jako doklad jsem obdržela pouze přepravní list. Upomínali jsme fakturu, ale za celou dobu materiál zřejmě nikdo nechtěl po nás zaplatit. Až letos nám zaslali fakturu, na které jsou uvedeny data 25.1.2010, ale v textu je zmínka, že se jedná o materiál dodaný v roce 2008. Jde mi o intrastat? Fakturu přijmu v roce 2010 nedaňově, dph samovyměřením odvedu, ale jak to bude s celnicí? Máte někdo zkušenosti?
Moc díky!