Re: dohoda o provedení práce
Pokud nemáte zakázku jen momentálně, tak nemá cenu ŽL pozastavovat, co když v únoru zas zakázku seženete? Zároveň klidně můžete dělat na DPP. U tohoto zaměstnavatele podepište daňové prohlášení a uplatněte daňovou slevu. Z DPP se ale pojištění neodvádí, takže kdybyste podnikání přerušil, musel byste si hradit sám zdravotní pojištění (1080 Kč měsíčně). Sociální byste platit nemusel, ale tato doba se pak nepočítá do důchodu ani jako pojištění pro nemoc... Pokud byste se zaregistroval na ÚP, byl byste pojištěný státem, nemusel byste nic platit, doba by se Vám zčásti do důchodu započítávala a možná byste dostal i podporu a mohl byste si k tomu i vydělávat na tu DPP, ale jen maximálně 4000 hrubého měsíčně. Ale na to by asi nestačilo podnikání jen pozastavit, muselo by se ukončit.
Re: dohoda o provedení práce
Z dohody o provedení práce se sociální a zdravotní neplatí. Zdravotní si budete muset hradit jako samoplátce. Sociální, pokud budete mít pozastavenou živnost, nebudete muset odvádět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
28. 1. 2010 8:49
Dobrý den, jsem OSVČ-momentálně bez příjmu. Našel jsem si práci na dohodu o provedení práce - rád bych se proto zeptal- pokud pozastavím živnost a budbu mít tuto dohodu, musím si platit sociální a zdravotní nebo to vše za mě platí zaměstnavatel? Prosím poraďte co by kdyžtak bylo pro mě výhodnější.Děkuji