Re: student - osvč
Nepočítala jsem paušál, ale vyměřovací základ z daňového základu, což je 50 % a potom 29,2 % sociální pojištění. Sociální pojištění počítáte z příjmů po odpočtu výdajů. Tak teď nevím, jestli ta Vaše částka byla již pokrácená o výdaje, zřejmě ne. Takže sociální si vypočítejte až po odečtení těchto výdajů.
Z příjmů odečtete výdaje (omlouvám se, ale nevím, jestli je reklamní činnost 60% nebo 50%), vznikne Vám daňový základ a teprve nyní jdete počítat sociální pojištění. A to se počítá tak, že z tohoto daňového základu vezmete 50 % (to je ten vyměřovací základ) a vynásobíte 29,2% = sociální pojištění.
>
>>>>Nepočítala jsem paušál, ale vyměřovací základ z
>>>>daňového základu, což je 50 % a potom 29,2 % sociální
>>>>pojištění. Sociální pojištění počítáte z příjmů po
>>>>odpočtu
>>>>výdajů. Tak teď nevím, jestli ta Vaše částka byla již
>>>>pokrácená o výdaje, zřejmě ne. Takže sociální si
>>>>vypočítejte až po odečtení těchto výdajů.
>>>
>>>
>>>Tak ted jsem z toho zmatena jeste vic :).
>>>Napisu to jinak. Za ty 3mes.podnikani vyfakturovala
>>>58430kc, z toho jsem vypocitala 60% vydaje (asi
>>>spatne,
>>>za r.2009 byly jeste 50%) a z toho zakladu mam
>>>odecist
>>>jeste 50% a pak tech 29,2% ? nebo uz jen tech 29,2 ?
>>
>>Z příjmů odečtete výdaje (omlouvám se, ale nevím,
>>jestli je reklamní činnost 60% nebo 50%), vznikne Vám
>>daňový základ a teprve nyní jdete počítat sociální
>>pojištění. A to se počítá tak, že z tohoto daňového
>>základu
>>vezmete 50 % (to je ten vyměřovací základ) a
>>vynásobíte
>>29,2% = sociální pojištění.
>
>jo,tak se mi to pocitalo spravne. akorat ted nevim kde
>najit ty procenta, mam zakon 2008 a pak 2010 a na netu
>2009 neni...achjo
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
28. 1. 2010 11:12
Dobry den,mam dotaz, dostal se mi do rukou pripad studentky (dalkove) ktera si zridila zivnost v pulce rijna 2009, tzn. osvc bylv r.2009 3mes. Me vyslo, ze z vydelku 58430,- (jeji prijem za 3mes.podnikani) bude doplacet na ZP nejakych 1578kc a na SP 3413kc. Byl by prosim nekdo tak hodny a napsal mi, zda je to opravdu tak? protoze nase externi ucetni mi rekla,ze zdravotni ano,zaplati, ale ze na socialni bude 0kc,pritom podle me presahla limit a tech 3413 musi zaplatit, kdyby 58tis vydelala za cely rok, tak ne,ale kdyz je to jen za 3 mesice? Tvrdi mi,ze je nezaopatrene dite,tudiz neplati nic,ale pro dálkaře je preci vyjimka ne?a i kdyby nebyla, tak z vydelku se musi platit ne? Navic na ZP ma nahlasenou hlavni cinnost,kterou pry muze zpetne zmenit na vedlejsi pokud je student bez ohledu na typ studia (rekli mi do telefonu), a kdyz tam sla osobne s potvrzenim skoly,tak ji rekli,ze jako dálkař nemuze mit vedlejsi cinnost....jak v blbšuli...