Re: Předčasný důchod a OSVČ
Jako OSVČ -vedlejší - pokud si za rok nevyděláte víc jak 56532 korun, tak vyměřovací základ budete mít méně než 28272Kč, a tím nespadnete do kategorie plátce sociálního pojištění, a tím neztratíte důchod. Ale všude musíte nahlášit, že podnikání je vedlejšák.
Re: Předčasný důchod a OSVČ
třeba tady:
http://www.cssz.cz/NR/rdonlyres/812F6C49-0145-400C-9BBB-F3A3178410B7/0/893236A3011.pdf
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
29. 1. 2010 13:52
Dobrý den,
jsem zaměstnaný ale kvůli krizi zaměstnavatel propouští a já mám dva roky do nároku na důchod. Ve volných chvílích se věnuji koníčku, který by se za jistých okolností mohl stát i mým částečným zaměstnáním - nemám tolik zákazníků, aby mě to uživilo(je to jako by kadeřnice měla dvě zákaznice za měsíc),ale bohužel, kvůli normám EU nesplňuji některé podmínky, tak si živnost zařídit nemohu. Kdybych tedy odešel do předčasného důchodu mohl bych si (v případě, že mi živnost bude povolena) vydělávat, nebo tedy si tu živnost zařídit? Vím, že v případě předčasného starobního důchodu nesmím být zaměstnaný (jedině na DPP do 150hod./rok), ale považuje se OSVČ s minimálním příjmem za zaměstnání?
Předem děkuji za odpověď
Pokorný