Re: Může cizinec založit V.O.S. ?
Tak jsem se dopátrala na stránkách min. práce a obchodu:
http://www.mpo.cz/cz/podpora-podnikani/zivnost-podnikani/
tam si vyberete a dozvíte se všechno, cizinec si vybere kterýkoliv živn.úřad.
Re: Může cizinec založit V.O.S. ?
To je ale něco jiného - vy jste asi chtěla cizinci pořídit živnostenské oprávnění.
Já se ptal, zda cizinec-NEREZIDENT může být společníkem veřejné obchodní společnosti, resp. u jakého Finančního úřadu se registruje, aby mohl podat daňové přiznání, když nemá v ČR bydliště.
Takže tak :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
29. 1. 2010 14:07
U veřejné obchodní společnosti se zisk rozděluje mezi společníky, kteří jej pak sami zdaní - zahrnou do svého daňového přiznání FO.
Chceme založit V.O.S., já jsem Čech, daňový rezident ČR - u mě je tedy vše v pořádku.
Druhým společníkem však bude cizinec, nerezident, který v ČR vůbec nežije a jen sem přijede podepsat společenskou smlouvu. Budeme internetová firma, všechny zakázky se řeší přes internet.
Dočetl jsem se, že se bude muset zaregistrovat na Finančním úřadu a podá tady daňové přiznání a zaplatí daň. V jeho zemi pak už na základě smlouvy o zamezení dvojího zdanění žádnou daň platit nebude.
MOJE OTÁZKA: u jakého Finančního úřadu se dotyčný cizinec musí registrovat? On tady nemá bydliště a v ČR vůbec nebude pobývat. Zaregistruje se u FÚ v místě sídla společnosti? Nebo je nějaký speciální FÚ pro cizince někde v Praze?