Re: Vystavení faktury do EU 0% - prosím
Nově se místo plnění řídí § 9 odst.1 a 2. Pokud jim neposkytujete některé "specifické služby" zmíněné v zákoně,kde se místo plnění vymezuje jinak, pak jim skutečně fakturujete bez dph! Místo plnění dph je u příjemce služby, tj. u německých partnerů. Ale pozor,osvobození je v případě,fakturujete-li osobě povinné k dani, tj asi nejběžněji nějakému podnikatelskému subjektu. To je potřeba ověřit, nejjednodušeji podle jejich VAT number. Jeslti jsou k němu registrovaní, můžete to brát jako dostateně průkazné,že jsou osobu povinnou k dani. Pokud jejich VAT není registrované, pak bude asi potřeba výpis z nějakého jejich rejstříku.
V účetnictví budete účtovat bez dph, v přiznání osvobozenou částku uvedete do řádku 25.
>Dobrý den,
>náš partner z Německa nám zaslal informace týkající se
>vystavení faktury za služby provedené na území ČR, kde
>nám sdělujem že od 1.ledna 2010 mu máme vystavit
>fakturu s 0% DPH (na základě nových nařízení EU ohledně
>DPH).
>Chci se zeptat, zda mám opravdu fakturu vystavit s 0%
>DPH a jestli musím dopsat nějaký dodatek na fakturu,
>proč je vystavená s 0% DPH.
>Druhá otázka zní mám nějakou povinnost k fú (např při
>přijetí zboží z EU si vyměřuji sama DPH a zároveň si
>ho odpočtu)
>
>Máte s tím prosím někdo nějaké zkušenosti? Nerada bych
>udělal chybu.
>Děkuji za odpověď.
>
>-jana-
Re: Vystavení faktury do EU 0% - prosím
můžu se přidat s otázkou: česká firma provede montáž stroje v ČR a vystaví fakturu na SLovensko, obě firmy plátci DPH, vystavená faktura v EUR bez DPH a služba je zahrnuta do SH dle § 9? už nevím kde hledat odpověď ... děkuji Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
29. 1. 2010 14:45
Dobrý den,
náš partner z Německa nám zaslal informace týkající se vystavení faktury za služby provedené na území ČR, kde nám sdělujem že od 1.ledna 2010 mu máme vystavit fakturu s 0% DPH (na základě nových nařízení EU ohledně DPH).
Chci se zeptat, zda mám opravdu fakturu vystavit s 0% DPH a jestli musím dopsat nějaký dodatek na fakturu, proč je vystavená s 0% DPH.
Druhá otázka zní mám nějakou povinnost k fú (např při přijetí zboží z EU si vyměřuji sama DPH a zároveň si ho odpočtu)
Máte s tím prosím někdo nějaké zkušenosti? Nerada bych udělal chybu.
Děkuji za odpověď.
-jana-