Re: Souhrnné hlášení DPH
Pokud jste plátci, podáte souhrnné hlášení společně s DPH do termínu podání §102 ZDPH.
Pokud současně poskytujete služby a prodej zboží do EU (§102 odst. 1 a)-d)) a jste čtvrtletní plátci podáváte měsíční souhrnné hlášení dle §102 odst. 6.
Souhrnné hlášení se podává elektronicky.
Re: Souhrnné hlášení DPH
nic nehlásíte, jednoduše pošlete a nic neřešíte :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
30. 1. 2010 15:07
Dobrý den, od ledna nám naběhla povinnost podávat souhrnné hlášení k DPH. Ted jsem se ale dočetla na webu mfcr, že je třeba se k podávání souhrnného hlášení nějak zvlášť registrovat. Formulace ale není jednoznačná, tak mi není úplně jasné, jestli tím náhodou není myšleno normální přihlášení jako plátce DPH, protože jsem nikde ani jiný formulář nenašla. Můžete mi prosím poradit, kdo podáváte to hlášení, jestli jste se nějak zvlášť přihlašovali ještě na podávání toho hlášení, nebo když jsem plátce, tak ho stačí jen podat? Služby do zahraničí jsou stejně vidět i na přiznání DPH, takže mi přijde zbytečný další papír, ale nechci něco zanedbat. Díky.