Re: Lhůta vystavení faktury
no to je pěkné. ústní dohodu neprokážete. faktura ovšem nemá potřebné náležitosti. nevíte co vám kolegyně přesně fakturuje. chybí konkrétní data. ale stejně ji budete muset zaplatit a vzít si ponaučení pro příště. zkuste se s ní snad dohodnout na jiné, nižší částce...
Děkuji za odpověď, mě se spíš jedná o to, zda-li tato faktura není již promlčena po 4 letech a 4 měsících od poskytnutí služeb. Faktura má všechny potřebné náležitosti kromě uvedení roku provedení úkonu (na faktuře je pouze název,den a měsíc úkonu). Mohu ji z tohoto důvodu vrátit fakturu s tím, že nesplňuje potřebné náležitosti? Neuznám tím dobrovolně svůj závazek?
vy ten závazek ale máte. ona vám poskytla nějaké služby, tehdy jste ji potřeboval.. zda vypršela lhůta po 4 letecha 4 měsících nevím, ale svědomí je svědomí - já bych službu zaplatila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
31. 1. 2010 12:33
Dobrý den, mám takový specifický-soukromý dotaz: v roce 2005 jsem se rozváděl a u rozvodu mě zastupovala advokátka, která mi poskytla právní služby. Vzhledem k tomu, že se jednalo o mou známou advokátku s kterou jsem často spolupracoval v rámci své profese, ústně jsme se dohodli, že za své poskytnuté právní služby nebude požadovat odměnu. Když jsem se přímo ptal na výši odměny, řekla: "to teď neřešte, to pak nějak uděláme, nebojte, vždyť se známe a jsme prakticky kolegové. K mé mu překvapení mi v lednu 2010 přišla od ní faktura za provedené právní služby v určité výši. Doplňuji, že poslední právní úkon provedla advokátka 23.8.2005 a fakturu jsem obdržel 17.1.2010, kdy na faktuře je datum vystavení 31.12.2009 a u názvů úkonů je jen datum dne a měsíce, nikoliv roku. Splatnost faktury je uvedena do 7 dnů ode dne doručení. Děkuji za odpovědi, případně radu, kam bych se měl se svým dotazem obrátit.