Re: platební kalendář a DPH
Platební kalendář s rozpisem plateb na předem stanovené období (zúčtovací) může být podle § 28/9 ZDPH daňovým dokladem. To, co je důležité a co fakticky ovlivňuje to, zda příjemce má povinnost přiznat daň a naopak ten, kdo platí nárok na odpočet ja skutečnost, zda k úhradě došlo před uskutečněním zdanitelného plnění. Nikde není stanoveno, že se data úhrad musí přesně shodovat s daty uvedenými na platebním kalendáři (ono to totiž kolikrát ani v praxi ani dost dobře nejde trefit). Každopádně máte nárok na odpočet i pokud uhradíte opožděně, ale před datem uskutečnění zd.plnění (např. u dodávek elektřina, vody, tepla atd.).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
31. 1. 2010 15:36
prosím vás, jak je to? Já tomu asi nerozumím. Já si myslím, že pokud mám plat.kalendář, tak si DPH můžu uplatnit kdykoliv, když zaplatím zálohu podle rozpisu v něm. Ale setkala jsem se s názorem, že DPH si můžu uplatnit jenom pokud zaplatím před datem splatnosti, uvedeném na plat.kalendáři. Prosím vás, tak jak to teda je? Děkuju