Re: spotřeba zboží pro vlastní potřebu
Tak mi poraďte, to přece právě chci. Účet 321 sedí, proč by neměl? Já potřebuji poradit, jak to, co přebývá (odpad) zaúčtovat na vlastní spotřebu podnikatele - tedy na spotřebu odpadu do kotle, který využívá pro podnikání. Nebo jsem to špatně vysvětlila? Stačí tedy přeúčtovat ze zboží do materiálu 1)395/504, 2)501/395 a je to správně? Tak mi v pátek bylo doporučeno, ráda bych znala názor ještě nějaký jiný.
Re: spotřeba zboží pro vlastní potřebu
Ano, já bych také použila účet 501 s analytikou třeba dřevo na spálení. Nemůžete to nechat na 504, protože tam se porovnávají náklady s 604, tedy výnosy a zjišťuje se třeba průměrná marže z prodeje. Kdybyste kupovala dřevo na topení, také byste jej účtovala na 501. Takže podle mě snižte náklady na 504 a zvyšte je na 501 o spálené množství a je to (klidně zápisem 501/504, bez 395, pokud Vám to umožňuje software) Jinak to máte správně, i s tou 321 :-)) Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
1. 2. 2010 11:00
Dobrý den, prosím ještě jednou o radu jak zaúčtuji spotřebu zboží pro vlastní účely? Zásoby účtujeme způsobem B.
Jedná se o odpad, který vzniká během celého roku z opracovaného řeziva. Během roku účtuji 504/321. Ke konci roku udělám inventuru 132/504, tento odpad, který podnikatel používá pro sebe ovšem do inventury již nedávám, ráda bych ho odepsala, že byl zpracován před inventurou pro podnikovou potřebu - spáleno v kotli, ovšem najednou nevím, jak to zaúčtovat. Poradí mi ještě někdo?