Re: Přehledy pro OSSZ a VZP
>Prosím můžu se zeptat, když mám podnikání ve ztrátě a
>po celý rok jsem pobírala rodičovský příspěvek budu
>něco platit na OSSZ a na VZP? vychází mi tím pádem všude
>0 Kč tak nevím zda je to dobře.
Musíte podat nulové přehledy a doložit přehled z ÚP o pobírání rodič. příspěvku.
>
>A ještě jedna otázka. Po celý rok jsem pracovala na
>DPP - tzn. žádné pojištění, jen daň, píšu tento příjem
>do přehledu pro OSZ na řádek 30 jako vyměřovací základ
>ze zaměstnání?
Ne, když DPP nepodléhá odvodu SP.
Napsala bych to do řádku, kde je odvod záloh. Nebo to radši doplňte až na místě, pokud to úřednice odsouhlasí při podání přehledu.
Dobrovolná záloha na nemocenské se do přehledu vůbec neuvádí a nikdy neuváděla. Nepište to tam. Jinak OSSZ každoročně rozesílá přehled, kolik jste zaplatila. Tam uvidíte, že jste zaplatila 0 Kč. (letos ale naše OSSZ zaspala, ještě jim to leží na stole)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
1. 2. 2010 17:56
Prosím můžu se zeptat, když mám podnikání ve ztrátě a po celý rok jsem pobírala rodičovský příspěvek budu něco platit na OSSZ a na VZP? vychází mi tím pádem všude 0 Kč tak nevím zda je to dobře.
A ještě jedna otázka. Po celý rok jsem pracovala na DPP - tzn. žádné pojištění, jen daň, píšu tento příjem do přehledu pro OSZ na řádek 30 jako vyměřovací základ ze zaměstnání?