Re: cest. náhrady - přívěs
>Ano zvyšuje se pouze zákl. náhrada,
Děkuji za odpověď
>sazby které
>uvádíte jsou však velmi staré, pro letoční rok platí tyto:
>
>Sazba základní náhrady za 1 km jízdy činí
>a) u jednostopých vozidel a tříkolek 1,10 Kč,
>b) u osobních silničních motorových vozidel 3,90 Kč
Máte pravdu, jsou staré, aktuální částky znám, šlo mi jen o přívěs, ale to jak jsem teď zjistil, je také odlišné.....dříve bylo v zákoně "sazba základní náhrady za 1 km jízdy zvýší až o 15 %" nyní je uvedeno "nejméně o 15%"
potřeboval bych vědět, když nejméně o 15% tak maximálně o kolik % ?
To si můžete určit vnitřní směrnicí, ale my používáme ten základ - tedy 15% maximum jsem nikdy nehledal - proč platit víc když nemusím, že?
Jsem OSVČ, najel jsem přes 70.000km z toho asi 60% s vozíkem. V TP mám uvedenou velmi nízkou spotřebu (na jiný typ auta, ale s tím už nic neudělám), která vůbec neodpovídá spotřebě reálné natož při jízdě s naloženým vlekem. Vzhledem k tomu, že není možné navýšit spotřebu, ale jen základní náhradu za km ujeté s vlekem- je pro mě každé procento navíc dobré
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
2. 2. 2010 1:37
Sazba základní náhrady za 1 km jízdy činí
a) u jednostopých vozidel a tříkolek 0,90 Kč,
b) u osobních silničních motorových vozidel 3,30 Kč;
při použití přívěsu k silničnímu motorovému vozidlu se sazba základní náhrady za 1 km jízdy zvýší až o 15 %.
Spotřeba pohonné hmoty silničního motorového vozidla se vypočte aritmetickým průměrem z údajů uvedených v technickém průkazu.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Znamená to. že za km najeté s přívěsem lze zvýšit jen sazbu záklaní náhrady, průměrnou spotřebu (přestože je mnohem vyšší než v TP) již ne?