Re: daňové zvýhodnění
každý rok jim dávám nové potvrzení pro zaměstnavatele,abych měla aktualizované. Potvrzení od zaměstnavatele přítelkyně jsem na rok 2009 měla,ale přítelkyně změnila v průběhu roku 2009 zaměstnavatele-změnu nikdo nenahlásil (i když mám od ní podepsané, že jakoukoliv změnu nahlásí)a přišlo se na to až teď, když jsem požadovala potvrdit od zaměstnavatele manželky nové potvrzení na 2010. zajímavé ale je, že nový zaměstnavatel přítelkyně vůbec nechtěl potvrzení od nás jako zaměstnavatele přítele.snad je to srozumitelné
ano uz chapu, zamestnanec mel povinnost nahlasit,ze uz nechce uplatnovat danove zvyhodneni, prepocitala bych vyplatyza 11 a 12 bez danoveho zvyhodńeni a doplatek dane se zamestnanci promitne ve vyplate za leden
Já nevím, ale já bych si nechala podepsat v prohlášení poplatníka změnu s datem, kdy jste se to dozvěděla, což je leden, tak bych si tam napsala, že od ledna už sleva nebude a nic bych neopravovala, vy máte na rok 2009 potvrzení zaměstnavatele matky a od roku 2010 už uplatňovat nebude,problém má zaměstnavatel matky, ten nebude mít doložené potvrzení zaměstnavatele otce. Přece nebudete napravovat čurbes jiného zaměstnavatele.
já jsem reagovala na to, že pisatelka dotazu chce, aby si nedoplatek na dani zaplatil v daň. přiznání
to ale on určitě neudělá - proč taky, když nemá povinnost podávat daň. př. (navíc, nedoplatek na dani při správném výpočtu mezd nemůže vyjít, tudíž by se neměl vybírat)
pokud dojde k nějakým chybám, musí se opravit ještě před ročním vyúčtováním
souhlasím s výše uvedeným, že zam-ec byl povinen nahlásit do 8 dnů od nástupu do nového zaměstnání matky dítěte, že ona změnila zam-tele
chybou tohoto zam-tele je, že nechtěl od zam-tele otce (vás), že on neuplatňuje daň. zvýhodnění na dítě
záleží, co také matka dítěte o spol. domácnosti s druhem u svého zam-tele uvedla
asi bych zavolala MÚ zam-tele matky a dohodla se, že ona neprávem uplatňovala daň.zvýhodnění (možná se s Vámi bavit vůbec nebude, ale za pokus to stojí)
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
2. 2. 2010 14:24
zaměstnanec uplatňoval daňové zvýhodnění od roku 2007, potrzení od zaměstnavatele přítelkyně mám každý rok aktualizované, letos jsem zaměstnanci předala nové na rok 2010 a zaměstnanec mi volal, že jeho přítelkyně od listopadu 2009 vesele uplatňuje také daňové zvýhodnění. takže oba za listopad a prosinec 2009 uplatňovali. Co s tím? Mám zaměstnanci vystavit potvrzení o zdanitelných příjmech ať si podá daňové přiznání a tam rozdíl doplatí? nebo jak nejlépe postupovat, sektávám se s tímto případem poprvé. moc děkuji za pomoc