Re: zálohová daň poslána na špatný účet-
Dobrý den,
uveďte tam tu správnou částku, která byla ve skutečnosti sražena a na konci kolik bylo skutečně odvedeno(nevadí, že se tyto částky neshodují), u dalšího měsíce pak uvedete odvednou částku vyšší a tím se to v konečném řádku vyrovná. Nevidím v tom žádný větší problém, pouze se Vám ta částka bude úročit, protože jste jí odvedla o měsíc později,ale ředpokládám, že úrok bude do 200,- tzn., že se nepředepíše.
Re: zálohová daň poslána na špatný účet-
Příště si nekomplikujte život. Stačí podat na FÚ stručnou žádost o přeúčtování z účtu srážkové daně na účet zálohové daně. Přeúčtují to k původnímu datu platby, takže neběží žádný úrok. Vy si to v účetnictví zaúčtujte tak, jako by to bylo správně a nehleďte na to kam jste to platila. Tak se vyhnete potížím s ročním vyúčtováním.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
2. 2. 2010 14:57
Dobrý den, nevím si rady s vyplněním vyúčtování zálohové a srážkové daně.
Osobám na DPP byla vždy sražena daň včas, ovšem v měsíci květnu byla daň poslána na účet FÚ na srážkovou daň, ale mělo to být posláno na účet vedený k zálohové dani, protože o bylo z odměny vyšší než 5000,- hrubého. Čili v měsíci květnu bylo na zálohovou daň posláo o 1965,- méně a na srážkovou více. V měsíci červnu to bylo vyrovnáno, že jsme na álohovou poslali o těch 1965,- více a na srážkovou méně.
jedná se mi o sl. 2 a 3 zálohová daň
květen: mělo být sraženo 3130,-, bylo sraženo 3130,-, ale posláno 1165,- = nevím zda do sl. 3 mám napsat těch 1165,- (to co bylo odvedeno) nebo 3130,- (to co bylo sraženo, i když odvedeno bylo méně)
prosím, už jsem z toho zmatena.