Re: Průměrný výdělek - úřad práce
Pro výpočet použijte platný průměr pro náhrady mzdy (spočítaný ze 4. čtvrtletí 2009) pouze z DPČ.
dobrý večer,
děkuji za odpověď. Ona u nás na DOPČ pracovala jen v listopadu, prosinci a teď část ledna. Ve smlouvě měla max. 20 prac. hod. týdně, ale ne vždy odpracovala plný počet dní v týdnu. Mám tedy čistou mzdu vydělit skutečně odpracovanými hodinami ?
Díky Jana
Tak to máte trochu komplikovanější. Opravdu to musíte počítat z průměru na 1 hod. (vypočteného pro náhrady, tzn. za list. a prosinec). Nebudete dělit čistou mzdu, ale hrubou (započitatelný výdělek/počet odprac. hodin)!
Pak musíte spočtat, kolik hodin byla její týdenní prac. doba, pokud to není těch smluvených 20.
Teď ale nevím z hlavy, kolik je průměrný počet pracovních dnů. Buď to najdete tady v historii nebo vám mohu odpovědět, až zítra dorazím do práce (pokud vám zatím neporadí někdo jiný).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
2. 2. 2010 20:29
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Zaměstnankyně u nás pracovala část roku na DOPP a část roku na DOPČ. Nyní dostala výpověď a já potřebuji pro úřad práce vystavit Zápočtový list. Nevím zda mám Průměrný výdělek počítat z obou poměrů dohromady, nebo brát v potaz jen výdělek na základě DOPČ ? Předem děkuji za Vaše odpovědi. Jana M.