Re: zařazení pracovníků - zaručená mzda
>>Dobrý den,
>>
>>zjistila jsem, že existuje nějaká zaručená mzda. Už
>>jsem našla v zákoně kolik je pro jakou platovou
>>třídu.
>>Bohužel jsem nenašla způsob, jak rozdělit zaměstnance
>>do platových tříd. Ve výkladu v zákoně se
>>neorientuji.
>>Můžete mi prosím poradit nějaké přehledně řazení.
>>
>>Kam by spadal řidič, strojník, obchodní zástupce,
>>asistentka, obchodní a provozní ředitel.
>>
>>Jak by jste postupovali v případě, že v roce 2009
>>mějí
>>tyto zaměstnanci nižší než zaručenou mzdu? Ale od
>>všech máme podpisy na smlouvách.
>>
>>Děkuji všem za spolupráci.
>
>A opravdu odměňujete zaměstnance platem, nikoliv
>mzdou?
Zaměstnanci mají časovou měsíční mzdu. Je v tom rozdíl? Děkuji moc za vysvětlení, dělám mzdy teprve chvíli a v tomto se neorientuji.
Pokud se touto činností chce živit, musíte si nejprve nastudovat základní pojmy. Časová mzda - to je forma mzdy, dále je třeba úkolová apod.
Mzda - v podnikatelské sféře, plat - v rozpočtové sféře
Zaručená mzda - prostě musíte si zakoupit odbornou literaturu a hlavně ji přečíst, začátečníci to dělají po večerech a víkendech ve svém volném čase. A chodit na různá školení, číst zákony, tady Vám nikdo jednou větou neřekne všechny zásady.
Já nečekám že mi tu někdo řekně všechny zásady. Jen jsem měla dotaz, zda se dá někde najít přehledné řazení pracovníků do platových tříd. Na školení jsem byla a zjistila, že mají být zařazeny a pobírat tuto zaručenou mzdu. Jenže ze zákona nemohu pochopit do jaké kskupiny by tito zaměstnanci měli spadat. Proto existuje tako diskuze, aby jsme si mohli vyměnit názory. A myslím si že není nutné hned ironizovat. Učený z nebe nespadl. A když se podíváte do historie, nejsem sama kdo s tím má problém.
ařazení - děkuji všem za odpověď
>Dobrý den,
>
>zjistila jsem, že existuje nějaká zaručená mzda. Už
>jsem našla v zákoně kolik je pro jakou platovou třídu.
>Bohužel jsem nenašla způsob, jak rozdělit zaměstnance
>do platových tříd. Ve výkladu v zákoně se neorientuji.
>Můžete mi prosím poradit nějaké přehledně řazení.
>
>Kam by spadal řidič, strojník, obchodní zástupce,
>asistentka, obchodní a provozní ředitel.
>
>Jak by jste postupovali v případě, že v roce 2009 mějí
>tyto zaměstnanci nižší než zaručenou mzdu? Ale od
>všech máme podpisy na smlouvách.
>
>Děkuji všem za spolupráci.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
3. 2. 2010 8:21
Dobrý den,
zjistila jsem, že existuje nějaká zaručená mzda. Už jsem našla v zákoně kolik je pro jakou platovou třídu. Bohužel jsem nenašla způsob, jak rozdělit zaměstnance do platových tříd. Ve výkladu v zákoně se neorientuji. Můžete mi prosím poradit nějaké přehledně řazení.
Kam by spadal řidič, strojník, obchodní zástupce, asistentka, obchodní a provozní ředitel.
Jak by jste postupovali v případě, že v roce 2009 mějí tyto zaměstnanci nižší než zaručenou mzdu? Ale od všech máme podpisy na smlouvách.
Děkuji všem za spolupráci.