Hlavní navigace

Vyklizení bytu

  • (neregistrovaný)

    3. 2. 2010 11:27

    Zdravím:) Od městkého družstva jsem si odkoupil byt,takže jsem vlastníkem členských práv ale i bytu protože jsem zaplatil celou částku za tento byt.Ovšem jsem neplatil služby a nyní mi přišla žaloba na vystěhování.Město mi nabýzí přístřeší ale já to odmítám.Pokud uhradím dlužnou částku a odvolám se tak by neměl být problém co myslíte. Moc děkuji za odpověd a přejí příjemný den.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 2. 2010 11:46

      ... (neregistrovaný)

      Re: Vyklizení bytu
      Vzhledem k tomu, že máte nařízeno byt vyklidit, těžko můžete být jeho vlastník a nechce se mi věřit, že jste členem družstva s podílem v hodnotě bytu. To by již byla nařízena exekuce prodejem obchodního podílu - tím okamžikem byste přestal být členem družstva a v dražbě by se kvůli vašim dluhům prodávala družstevní práva ("družstevní byt"). Rozhodnutí o vyklizení svědčí o tom, že jste "pouhý" nájemník a nebo to, co jsem napsal o exekuci, u vás již proběhlo a vydražitel vás chce z bytu dostat.
      Záleží na dobré vůli družstva. Vzhledem k jeho dosavadnímu postupu to vypadá že se soudnímu rozhodnutí budete muset podřídit nebo zaplatíte ještě za uskutečnění exekuce vyklizením.

    • 3. 2. 2010 11:59

      ... (neregistrovaný)

      Re: Vyklizení bytu
      Pozdě jsem si všiml, že vám teprve přišla žaloba, tak honem za protistranou dluh vyrovnat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).