Re: s.r.o. a prodej obchodního majetku
Viděla jsem Váš včerejší dotaz. Majiteli řekněte, že s. r. o. musí danit veškeré výnosy, je jen pár výjimek, a to prodej budovy určitě není. Prohlédněte si par. 24 a 25 ZDP. Je to odlišné od fyzické osoby nepodnikající, na tu se vztahují jiné paragrafy v ZDP.
Moc vám děkuji. Oni mi totiž dnes volali, že jim na FÚ řekli, že prodej danit nemusí podle §4. Nemůžu jim vysvětlit, že ten se vztahuje jen na FO. Potřebuju jim ukázat jiný § a nevěděla jsem jaký.
Nejdřív je musíte přesvědčit aby se smířili s tím, že sročko není FO.
V zákoně o dani z příjmu jim ukažte §1, pak §2 odst.1 a pak §17 odst.1 (i názvy částí zákona říkají koho se následující §y týkají) a nakonec §19 odst.1.
Pokud ani to nebude stačit, hoďte na ně síť a volejte Davida.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
3. 2. 2010 11:52
Dobrý den. Mohli by jste mi prosím poradit, kde bych v zákoně o dani z příjmů našla, že když s.r.o. prodá nemovitost zahrnutou do obchodního majetku, tak to musí zdanit jako výnos? Moc vám děkuji a přeji hezký den.